Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het empathie boek

Hoe kun je empathisch vermogen ontwikkelen? Hoe kun je empathie tonen? Hoe voel je wat een ander voelt? Dit behandelen we uitgebreid in dit boek.
Het eerste hoofdstuk bevat meteen 74 tips en voorbeelden om empathie te voelen en tonen. Je leert precies welke vragen je jezelf kunt stellen om in de huid van een ander te stappen. Ook leer je wat je tegen een ander kunt zeggen.
Vervolgens gaan we in op het tegenovergestelde van empathie: giftige positiviteit. Dat willen we dus juist niet. Het snoert mensen hun mond en onderdrukt hun oprechte gevoelens.
Daarna vind je een extra hoofdstuk over leren luisteren. Dit is namelijk een krachtige tool voor ons vermogen om empathie te tonen.
We sluiten dit boek af met alles over vriendschap opbouwen, attent zijn, vriendelijkheid en tactvol communiceren.
Ook gaan we uitgebreid in op de kunst van "rapport maken": letterlijk de andere persoon worden - evenals compassie voelen.
Kortom, een volgepakt boek over empathie!

Toon details

Schrijf een recensie

Is Het empathie boek het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!

Reageren op Het empathie boek

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.