Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Sektes

Via welke 40 kenmerken kun je sektes en sektarische aanvallen herkennen? Dit komt uitgebreid aan bod in dit boek, evenals de belangrijkste tools om je hiertegen te wapenen.
Dit is niet makkelijk te herkennen, want er is niemand die jou een klap uitdeelt met een vuist op je gezicht. Het gaat hier om psychologisch en emotioneel misbruik. Het is impliciet en subtiel, maar het werkt als een sluipmoordenaar.
Nadat we je de 40 cruciale kenmerken van sektes hebben gegeven, gaan we kijken naar de oplossingen: het hoofdstuk dat daarop volgt, bevat de belangrijkste handvatten om jezelf te wapenen en los te wrikken uit de greep van een sekte of sektarisch persoon.
Daarna behandelen we iets wat onlosmakelijk verbonden is met sektarisme: narcisme en narcistische aanvallen. Bij narcisme is er namelijk sprake van een harde gevoelloosheid en gebrek aan empathie. Dat zijn precies de dingen die goed aansluiten in een cultuur van sektarisme.
De hoofdstukken die volgen, bieden je de krachtigste tools en inzichten in de communicatie-wapens van sektes, zoals wollige en vage taal. Je leert de bekendste ontmaskeringstool van dit soort ambigue taal: het Meta Model. Ook leer je om te gaan met lastige, betweterige mensen. Die zijn er nou eenmaal veel in sektes.
Vervolgens gaan we extra diep in op framing. Je leert alle framing-technieken én je leert precies hoe ze werken, inclusief talloze voorbeelden.
In de laatste hoofdstukken gaan we extra diep in op de psychologie van sektes en hoe het sektarisch denken ervoor zorgt dat men in (psychologisch) geweld vervalt. Ook leer je wat een beter alternatief voor deze valkuilen is. Leven in daden in plaats van lege woorden.
Er valt dus van alles te ontdekken in deze sekte-ontmaskeringsgids

Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Sektes het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Sektes

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.