Vijf hele grote sterren

Akke Froukje 10 januari 2020
Sarah is professor aan de universiteit. Ze werkt hier voor Alan Hawthorne en hij zet zijn vrouwelijke collega’s behoorlijk onder druk. Voor het krijgen van een vast contract moeten ze heel wat over hebben.

Wanneer Sarah in haar auto onderweg naar huis is, is ze getuige van een ongeval. Maar was dit wel een ongeval of was er opzet in het spel? Tijdens de actie redt Sarah een jong meisje. Een betrokkene maakt na het gebeuren een foto van haar kenteken en sindsdien komt ze die man elke keer tegen en heeft ze het gevoel dat ze gestalkt wordt.

Op een dag wordt Sarah meegenomen naar de vader van het geredde meisje. De man wil haar bedanken en doet Sarah een voorstel: ze mag een persoon uitzoeken die moet verdwijnen uit haar leven en daar wordt dan voor gezorgd. Ze krijgt 72 uren bedenktijd om een naam door te geven. Ze mag hier met niemand over spreken.

In die tijd wordt Sarah nog meer gekleineerd door haar collega Alan. Wanneer er iets gebeurt wat de laatste druppel was die de emmer deed overlopen, belt ze op om Alans naam door te geven. Wanneer ze de volgende dag wil bellen om de verdwijning van Alan te annuleren, is het nummer niet meer in gebruik....

Toen ik de achterflap van het boek las, dacht ik eerst dat het verhaal niet zo goed bij zou passen. Het gebeuren rond de vader van het geredde meisje leek me niet echt realistisch: geef maar aan welk persoon er moet verdwijnen en dan wordt dat geregeld. Maar het boek wordt zo spannend geschreven dat ik daar helemaal geen erg in had. Het boek begint al met een bepaalde spanning die gedurende het boek blijft. De tweede helft van het verhaal zit boordevol spannende climaxen. De spanning wordt zo hoog opgebouwd dat ik het boek een aantal keer aan de kant heb gelegd omdat ik niet meer verder durfde te lezen. Dit komt doordat T.M. Logan de hoofdpersoon Sarah zo goed beschrijft, dat je je helemaal in haar in kunt leven.

Het plot zit steengoed in elkaar. En wanneer je denkt dat je het verhaal hebt begrepen, zit het toch weer anders in elkaar. Na het lezen heb ik dit boek gekozen van mijn best gelezen thriller ooit! Ik ga snel zijn andere boek Leugens lezen. Door mijn enthousiasme heb ik iedereen in mijn omgeving aangeraden om het boek te lezen. Dit boek verdient daarom vijf grote sterren!

Meer recensies van Akke Froukje