Een pareltje!!
Sophie heeft lange tijd, na het overlijden van haar moeder, de zorg op zich genomen voor haar tweelingbroer en zusje. Het verhaal begint bij de bruiloft van Sophie haar zus. Op het feest is ook Aiden de voormalige vriend van Sophie aanwezig. Hij liet haar 7 jaar geleden in de steek.
Sophie heeft jarenlang gedroomd van een eigen boekhandel. Na de bruiloft is het eindelijk zover, ze krijgt de sleutel van haar eigen pand in Piper’s Cove, een klein strandplaatsje. Maar een op komst zijnde orkaan haalt een streep door de plannen van zowel Aiden als Sophie. De vlucht van Aiden valt uit waardoor hij probeert in een huisje van vrienden te overnachten. Maar wat als ook Sophie in hetzelfde huisje aanwezig is? Ze zitten samen de orkaan uit en vroegere gevoelens wakkeren weer aan. Maar kunnen ze elkaar een tweede kans geven?
Mijn interesse was meteen gewekt toen ik op social media een plaatje tegen kwam van het nieuwe boek van Denise Hunter, Boekhandel zeezicht. Want wat een prachtige zomerse cover heeft dit boek. Een hele uitnodigende! Na het lezen blijkt dat de cover precies goed is en prachtig past bij het warme verhaal aan de binnenkant.
Denise Hunter heeft een prachtig verhaal geschreven. Een verhaal wat zó echt is, zo filmisch, dat je de omgeving bijna voelt. Een prachtige setting in een klein dorpje geeft een bijzonder warme sfeer aan het verhaal. De personages heeft ze mooi neergezet. Sophie, een vrouw die een soort van tweede moeder is voor haar broer en zus. Maar langzamerhand wil ze voor zichzelf kiezen en maakt ze keuzes. Hierin zal ze ook eerlijk naar Aiden moeten zijn. Aiden is eerst misschien wat een verlegen jongen, maar hij durft ook zijn gevoelens prijs te geven en aan te geven waarom hij Sophie in de steek heeft gelaten. Beide partijen groeien in het verhaal op een hele integere en bijzondere manier weer naar elkaar toe. Je gaat zo van deze beide lieve mensen houden. Maar ook van de familie van Sophie. Oma die een directe manier van handelen heeft en ook de vader van Sophie blijkt uiteindelijk anders te zijn dan hij zich voordoet.
De thema’s die de schrijfster hierbij gebruikt maken het verhaal tot wat het is. Innemend, mooi en warm. Iedereen zal de trouw, vriendschap, rouw en verdriet voelen. Het geloof in God van Sophie en Aiden wordt op een hele mooie subtiele manier in het verhaal verwerkt. De schrijfster gebruikt thema’s die er toe doen, die het verhaal een diepere laag mee geven.
Het boek heeft niet al te lange hoofdstukken. Het leest vlot en je wordt vanaf pagina één meteen meegezogen in het leven van Sophie en Aiden. Vanaf het begin voelt het boek als een warme deken, een bijzonder verhaal van twee mensen die leren eerlijk te zijn en proberen een tweede kans te krijgen. Het boek kun je moeilijk wegleggen want als je eenmaal in het verhaal zit, wil je ook meteen weten hoe het afloopt. De lezers die meer feelgood lezen zullen weten hoe het afloopt, want wat is een boek als dit zonder een happy end? Maar alle gebeurtenissen die voor het einde plaatsvinden maken dat je tot het einde volop geboeid bent.
Op de achterflap van het boek staat: Denise Hunter slaagt er altijd in om een roman te schrijven die een boodschap van hoop fluistert en een glimlach op je gezicht tovert. Nou heb ik nooit eerder een boek van Denise gelezen, dit was mijn eerste, maar de tekst klopt. Ik heb genoten en regelmatig met een grote glimlach op mijn gezicht heerlijk in de tuin zitten lezen. Het was een geweldige kennismaking met Denise Hunter haar schrijfwerk. Ik ga zeker meer van haar lezen.
Het boek heb ik beoordeeld met 5 sterren. Het is een echte aanrader! Lezers die houden van feelgood met een diepere boodschap waarin het geloof een kleine rol speelt, zullen op en top genieten van dit verhaal. Een heerlijk verhaal om van te genieten op een zomerse dag!
Mijn dank gaat uit naar Uitgeverijl De Parel die het boek beschikbaar stelde!