Een prachtige roman!
Wanneer Evie haar vader ernstig ziek wordt, gaat Evie voor het eerst na lange tijd terug naar haar ouderlijk huis op het eiland Orkney. Als tiener verliet ze het eiland om er nooit terug te komen. Ook niet iedereen zit op haar terugkomst te wachten. Vooral haar zus Liv, met wie ze nooit weer contact heeft gehad, ziet haar liever gaan. Evie heeft weer veel contact met haar oude vriendin Freya, samen met andere bewoners helpen ze Evie om de fouten uit haar verleden onder ogen te zien. Maar ze weten ook pijnlijke waarheden boven tafel te krijgen.
De eilandzwemmer is een verhaal met een langzame spanningsopbouw. Maar deze fijne opbouw maakt dat je heerlijk in het verhaal zit en dat de fijne gedetailleerde schrijfstijl je helemaal meeneemt.
Door de fijne opbouw, de mooie gebeurtenissen en de gevarieerde personages blijf je geboeid tot het slot.
Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Vanuit heden en verleden leren we langzaamaan de waarheid kennen en horen we ook wat sommige personages bewoog en welke keuzes ze bewust hebben gemaakt. Door vooral het verleden word je nieuwsgierig gemaakt naar wat er ooit gebeurd is. Vooral Evie stal mijn hart. Al gauw merk je dat er meer gebeurt is en dat ze worstelt met bepaalde dingen. Daarbij verliest ze haar vader niet uit het oog ondanks dat ze nooit weer contact met hem heeft gehad. Een integere vrouw die zeer echt aanvoelde en waar ik ontzettend van genoten heb. Ook de overige personages waren allemaal interessant, hadden hun eigen belangrijke rol in het verhaal en weten je te verrassen.
Naast de goede opbouw en de fijne personages kent het boek een mooie diepgang. Hoewel je het op het eerste gezicht niet zo mee krijgt en heerlijk geniet van een fijn verhaal, ontdek je tussen de regels door steeds meer thema’s en bijzonderheden die deze vertelling net iets extra’s geven.
De eilandzwemmer is een prachtig boek over mooie mensen die hun gevoelens laten zien, over positiviteit en het ontrafelen van geheimen. Vooral een boek over vriendschap en het overwinnen van angsten. Een dikke aanrader!
Bookinfluencers.com en The house of books bedankt voor dit recensie-exemplaar!
Bookinfluencers.com en The house of books bedankt voor dit recensie-exemplaar!