Een mysterieus maar prachtig verhaal!
Het lijk van haar vader wordt door de Thaise autoriteiten pas na negen maanden overgedragen. Er waren verdachte omstandigheden, maar uiteindelijk gaat zijn dood daar de boeken in als een overlijden ten gevolge van een noodlottig ongeval. Tijdens de uitvaartplechtigheid zijn er twee ongenode gasten actief, een fotograaf en een journalist. Het verontrust dochter Fleur, verslaggeefster van een vrouwenglossy. Als ze dan ook nog voor het eerst iets speciaals in het oogcontact tussen haar moeder en vaders beste vriend denk te zien, begint ze eindelijk de vragen en twijfels toe te laten. Ze neemt schoorvoetend het besluit op onderzoek uit te gaan naar het verleden van haar vader en de harde feiten over zijn dood. Al snel volgt een schokkende ontdekking. Maar dat is nog maar het begin….
Toen ik begon te lezen had ik het idee dat ik in een mysterieus verhaal zou belanden. Zo voelde de schrijfstijl aan maar op die manier werd ik ook meegenomen in het verhaal. Het leest vlot ondanks dat het niet heel snel verloopt. Heel langzaam ontrafeld zich een verhaal vol met duisterheden, ontdekkingen en spanning. Dit laatste wordt ook heel subtiel opgebouwd en houdt je tot het einde geboeid.
Fleur is hoofdpersoon in dit verhaal en vanuit haar perspectief wordt het verhaal verteld. Hier is goed aan gedaan want op die manier kun je helemaal meeleven met haar en zie je de groei die ze meemaakt richting het slot. Een vrouw die niet gauw bang is, zelfverzekerd is en ondanks dat ze van de ene in de andere verbazing valt zich goed staande houdt.
Het verhaal kent mooie thema’s. Overspel, vriendschap en familiebanden, een portie drama en heerlijke humor. Stuk voor stuk items die dit verhaal net wat extra’s geven en waardoor je alleen maar geniet.
Het is te hopen dat de auteur een vervolg gaat schrijven. Want het slot is er één waarbij ik wat teleurgesteld achterbleef. Ik wil meer weten, wil weten hoe het verhaal verder gaat en hoe het verder gaat met Fleur. Dus Aldert, ik hoop dat je gauw in de pen klimt en ons verrast met een tweede deel!
De grote afwezige is een roman die al een aantal jaren geleden verscheen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van een roman met een vleugje spanning, af en toe een steamy scène en vooral een prachtig en interessant verhaal.