Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Geweldige feelgood in het zomerse Italië!

Amarins 05 augustus 2024
Als Emilies zus trouwt wordt er flink uitgepakt op het landgoed van haar ouders. Maar Emilie voelt zicht een buitenbeetje en kan de rijkdom en al die chique mensen niet echt waarderen. Wanneer ze even een moment aan het feestgedruis ontsnapt vindt ze een oude brief met dagboekfragmenten van haar overleden oma. Na een heftige confrontatie met haar vriend op diezelfde avond, besluit Emilie af te reizen naar Italië. Naar Umbrië, naar het adres wat ze heeft gezien op de achterkant van de envelop waar de brief van oma in zat.

Een nieuw begin is het eerste deel van de Villa Italië-serie van de hand van Julia Romein. Julia trok op haar negentiende verjaardag naar Rome om te ontdekken wat ze wilde in het leven. Ze werd verliefd op Italië en bleef steeds terugkeren. En later begon feelgood te schrijven.

Mijn aandacht was meteen getrokken door de prachtige zomerse cover. Enthousiast begon ik dan ook te lezen.

Vanaf bladzijde één wist de auteur me helemaal mee te slepen in dit verhaal. Het begin in Nederland geeft duidelijkheid over Emilie haar stap om weg te gaan naar Italië. Daar aangekomen tref je een heerlijk zomers avontuur vol gebeurtenissen en vaart aan. Het is heerlijk luchtig geschreven, je waant je helemaal in Italië en tot de laatste bladzijde word je enorm vermaakt en blijf je geboeid.

De personages in dit boek zijn mooi uitgewerkt. Vooral Emilie leren we heel goed kennen. We voelen haar twijfels bij het maken van keuzes. We voelen haar twijfels op liefdegebied maar bovenal is het een sterke en stoere vrouw die uiteindelijk keuzes durft te maken en voor zichzelf durft op te komen. De mannen die op haar pad komen leert ze goed kennen. Uiteindelijk maakt ze hier ook keuzes en volgt ze haar hart.

Het verhaal geeft duidelijk weer dat, hoe moeilijk het ook is, je voor jezelf moet kiezen en de keuzes moet maken waar jij het gelukkigst van wordt. Deze boodschap heeft Romein op een hele mooie manier verweven in het verhaal.

Een nieuw begin is een geweldige start in een heerlijke feelgood serie. Een boek met een boodschap die je helemaal meevoert naar het zonnige Italië, met lekker eten, mooie omgevingen en vooral de liefde. Ik kijk enorm uit naar het tweede deel, dat gelukkig eind deze maand al uitkomt.

Meer recensies van Amarins

Onder leiding van miljonair Anne helpt Jessie in 1918 bij de Franse wederopbouw door kinderbibliotheken op te zetten in omgebouwde ambulances. Totdat ze op een dag spoorloos verdwijnt.

'Uniek aan Wondermond is de keuze van Goemans om een verwende, kortzichtige, mannelijke tiener als hoofdpersonage te nemen in een verhaal dat zo duidelijk stoelt op vrouwenstemmen en verborgen vrouwenleed.'

'Vanhauwaert weet een unieke literaire ervaring te creëren. De inhoud en vorm zijn zo met elkaar versmeed dat ze niet los van elkaar gezien kunnen worden,' zegt de vakjury over het debuut.

Een hartverwarmend verhaal over vasthouden en loslaten te midden van de storm, en een vriendschap die zelfs de diepste wonden heelt. Van de auteur van Onder de magnolia.