Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Weer een topper!

Amarins 14 juni 2024
Ik heb het echt gemaakt is weer een echte ‘Claassen’. Hoewel dit losstaande verhaal weer heel anders is dan Chantal haar Beachclub-serie, herken je meteen de fijne en vlotte schrijfstijl.

Elke keer ben ik weer onder de indruk van de geweldige personages die Chantal weet neer te zetten. Personages met inhoud, de emoties en gevoelens raken je en je voelt meteen verbinding. Ook in dit verhaal had ik dat meteen met Fabienne. Wat een fijn personage, ze maakt een prachtige groei door en je leert haar steeds meer kennen. Het is een vrouw met durf, met zelfvertrouwen, maar dit laatste rammelt regelmatig door alles wat haar overkomt. Daarnaast wordt Adam goed uitgewerkt, wat een lieverd. Een zorgzame man, vol begrip. Ook een man waar je niet altijd hoogte van krijgt maar uiteindelijk uitgewerkt met een mooi stukje diepgang.

Het verhaal leest heerlijk vlot. Van de eerste tot de laatste letter ben je geboeid.Het wordt verteld vanuit Fabienne en er wordt gebruik gemaakt van flashbacks naar haar verleden. Dit heeft Chantal erg mooi gedaan. Hierdoor begrijp je wat in het verleden gebeurt is, waarom Fabienne het soms moeilijk heeft met keuzes maken en waarom ze zoveel twijfel kent.

Er zijn heel veel mooie thema’s gebruikt die het verhaal echt meerwaarde geven. Denk hierbij aan angst, verdriet, schuldgevoel, verleden, spijt, hoop en onzekerheid. Door deze mooie thema’s is dit fijne verhaal meer dan alleen een feelgood. Het is een feelgood met een duidelijke boodschap.

Zeker in de tweede helft van het verhaal was het zwijmelen, heerlijk, wat hou ik daar van. En dit blijft doorgaan tot het slot. En als het einde er is ben je zo aan het genieten dat het zonde is dat het verhaal uit is. Je wil meer!

Al met al is Ik heb het echt gemaakt een geweldig boek. Voor jezelf opkomen en eigen keuzes maken is de rode draad in het verhaal. Het is een boek dat ik absoluut aan kan raden. Het is genieten van heerlijke personages, een geweldig verhaal en natuurlijk ontbreekt de romantiek niet!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Amarins