Hele fijne feelgood!

Amarins Amarins
24 mrt 2023

In een belofte aan haar beste vriendin die veel te vroeg gestorven is, besluit Isla grootser te leven. Ze maakt een profiel aan op een datingapp. Daten online blijkt al snel even moeilijk als daten in de echte wereld. Dat denkt ze totdat ze haar online date tegenkomt in het echte leven. Isla besluit van deze kans gebruik te maken, want ze had beloofd grootser te leven, dus zal ze hiervan het grootste liefdesverhaal maken dat ooit heeft bestaan.

Wat een geweldig verhaal heeft Joni Voorter geschreven. Als je begint te lezen heb je het gevoel dat de schrijfstijl wat kinderlijk, aandoenlijk en kneuterig is. Maar dit maakt het juist tot zo’n heerlijk verhaal. De auteur weet je meteen vanaf de eerste bladzijde mee te slepen in een emotioneel maar tegelijk ook een luchtige verhaal door de heerlijke humor die ze heeft gebruikt. De vaart zit er meteen goed in en ze laat je ook gauw kennismaken met heerlijke personages.

De personages zijn realistisch en erg leuk neergezet. Joni heeft gekozen voor heel verschillende personages, die ook verschillende seksuele voorkeuren hebben. Hiermee maakt ze haar verhaal uniek en is het geen standaard feelgood verhaal.

De thema’s waarvoor ze gekozen heeft zijn alles behalve makkelijk. Denk hierbij aan de dood, rouw, onzekerheid, loskomen van verleden, twijfels en opbloeiende liefde. Met deze thema’s heeft ze de novelle een mooie diepgang weten te geven.

Al met al een heerlijke novelle die grappig is, gevoelige snaren durft te raken en vooral inhoud heeft. Ik hoop dat Joni nog veel meer gaat schrijven, want met deze novelle heeft ze me echt verrast en ik kijk uit naar meer!

Meer recensies van Amarins