Ontmaskerd!

Amarins 16 oktober 2025
In het stoffige dorpje Langeveen gebeurt nooit zoveel spannends. Iedereen kijkt dus uit naar het jaarlijkse Volksfeest, waarvoor kosten noch moeite worden gespaard. Dit jaar is het een gemaskerd bal. Essie en haar vriend Ralph gaan erheen, maar de avond eindigt heel anders dan Essie had verwacht. Met de rust in het dorp is het gedaan…

Hoewel ik al boeken van Marjon Weerink in de kast heb staan is dit de eerste die ik van haar lees. De rest ben ik simpelweg nog niet aan toe gekomen. En meteen wordt ik verrast met een geweldig boek met een prachtige diepgang en vooral heel veel liefde en omkijken naar elkaar.

De geweldige beeldende schrijfstijl van Marjon maakt dat ik het idee heb dat ik in het dorp Langeveen aanwezig ben en onderdeel ben van de gemeenschap. Het verhaal zit vol met gebeurtenissen, het heeft een heerlijke vaart en er is maar één ding dat je wil en dat is doorlezen tot het uit is.

Het verhaal heeft een heerlijke humor, leuke personages en een mooie diepgang. De hoofdstukken die zich afspeelden in het verzorgingstehuis maakten dat het verhaal luchtig bleef en vooral heeft veel grappige momenten kende.

Personages zijn levensecht neergezet en stuk voor stuk goed uitgewerkt. Wauw wat heb ik genoten van Essie, Ralph, Joshua en al die anderen, ze wisten me echt mee te slepen. Van allemaal krijg je de gevoelens en emoties mee. Ze raken echt onder je huid en soms zou je iemand letterlijk een schop onder de kont of een dikke knuffel willen geven.

Ontmaskerd is een verhaal met een mooie boodschap. Het is een verhaal over keuzes maken, over eerlijk naar jezelf zijn en vooral stappen maken. Het niet iedereen het naar de zin te maken maar vooral uit te gaan van je eigen keuzes. Die boodschap is geweldig neergezet!

Ontmaskerd is een verhaal dat je in één ruk uit wilt lezen. Neer leggen is geen optie want de personages en de omgeving maken dat je de gebeurtenissen voelt maar vooral de hoop, het verlangen en de liefde voelt.

Wat een dikke aanrader! Waarom staan die andere boeken eigenlijk nog in de kast te wachten denk ik nu!

Meer recensies van Amarins

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.