Een geweldig debuut!

Amarins Amarins
31 mrt 2022

De relatie van de eenentwintigjarige Rebecca is stukgelopen. Ze heeft nu zin om te doen waar ze al jaren van droomt en dat is een boek schrijven. Ze kiest er voor om dit in het mooie Cornwall te gaan doen en vertrekt dus richting Engeland. Tijdens een rondleiding in het mooie landhuis Pencarrow krijgt ze een idee en laat dit per brief aan de eigenaar van het huis weten. Hierdoor krijgt ze een baan aangeboden als gids in het landhuis. Ze ontmoet hierdoor de kleindochter van de eigenaresse, de vijfjarige Sarah. Maar ook haar zoon James laat zich zien. Rebecca krijgt gevoelens voor James maar helaas heeft hij al een relatie.

Pencarrow is het tweede boek van Esther wat ik las. Na het bijzondere verhaal van Gewoon Puur Emma was ik erg nieuwsgierig of dit boek het kon overtreffen. Het verhaal pakte me meteen vanaf de eerste bladzijde. De schrijfstijl van Stui is zo fijn en zo gevoelig dat je meteen geniet. Je waant je wanneer Rebecca afreist naar Cornwall ook meteen in die omgeving. De omgeving wordt prachtig beschreven. Ook daar geniet je volop van. De beschrijving van de verschillende Engelse landhuizen vond ik prachtig, bijna romantisch.

Personages weet Stui weer prachtig neer te zetten. Rebecca die altijd dapper en vergevingsgezind is. Nooit opgeeft en vol liefde is voor de kleine Sarah. Ze tovert Sarah om van een stil ongelukkig kind tot een prachtig opbloeiend meisje die je de oren van het hoofd kletst. James daar tegenover mist soms even de humor van Rebecca en kan af en toe boos zijn en zaken niet begrijpen. Hoewel het wel een heel intelligente kerel is. Je voelt langzaam aan de emoties die ontstaan tussen de beide hoofdpersonen. Ook de verloofde van James had een grote rol in het verhaal. Ondanks wie ze was heb ik ook van haar genoten en vooral ook omdat ze in staat was om in te zien dat ze fout zat.

Het verhaal is constant genieten, wordt nergens saai en bevat prachtige thema’s. Rangen en standen worden duidelijk maar ook zit het verhaal vol met liefde, rouw, verdriet, familiebanden en vriendschap. Wat ik in dit verhaal vooral bijzonder vond is dat het gaat over ‘omkijken naar elkaar’. Een thema wat iedereen zal aanspreken!

Al met al heeft Esther Stui met deze debuutroman een pareltje neergezet. Misschien Puur Emma niet overtroffen, maar het was ook zeker niet heel veel minder. Iedere feelgood liefhebber zal van dit verhaal enorm gaan genieten. Een top verhaal op een top locatie. Ondanks dat ik nog niet alles van Esther Stui heb gelezen hoop ik dat ze nog heel lang dit soort prachtige verhalen gaat schrijven.

Na het verhaal van Pencarrow heb ik de korte novelle Valse Start gelezen. De novelle gaat verder waar het verhaal van Pencarrow eindigde. Ik kan iedereen aanraden ook het korte verhaal te lezen. Want hoe je het went of keert, je bent nieuwsgierig hoe het verder gaat en een aantal antwoorden vind je in Valse Start.

Meer recensies van Amarins