Een geweldig derde deel!

Amarins 25 mei 2025
Na de intense gebeurtenissen in Parijs is Sjoukje toe aan een frisse start. Ze verhuist naar Londen en gaat werken als nanny bij de familie Heidenbosch, waar ze al snel ontdekt dat hun huis vol staat met regels waar je U tegen zegt. Bioloog Liesbeth, die allergisch is voor alles behalve schone lucht, en haar man Hendrik, die liever niet communiceert, hebben hun kinderen opgevoed volgens een streng biologisch en beschermend regime. De zevenjarige Norbert is een echte wijsneus die denkt dat hij alles weet. Zijn driejarige zusje Rozemarijn moet niets van Sjoukje weten en laat dat het liefst weten door te gillen. De jongste, Madelief, van één, wordt constant door haar moeder gedragen en hoeft niets zelf te doen. Sjoukje heeft moeite met de strikte regels van het gezin: geen tv, slapen in één kamer, zout- en suikerloos eten en borstvoeding voor alle kinderen (tot ze naar de middelbare school gaan?) Ze wordt al snel gek van de beperkingen, maar gelukkig is daar Ruby, een andere Londense nanny, die ervoor zorgt dat ze niet compleet doordraait. Tegelijkertijd voelt Sjoukje een onverwachte aantrekkingskracht tot Aaron, de knappe broer van Ruby.

Alweer het derde deel in de Nanny op wereldreis-serie. Een heerlijke serie over de belevenissen van nanny Sjoukje. De eerste twee delen heb ik van genoten, zou dit derde deel ook weer zo fijn zijn?

Het antwoord is JA. De herkenbare schrijfstijl, de fijne humor, de leuke en soms ook verdrietige gebeurtenissen wisten me weer helemaal mee te nemen. Een heerlijk positief verhaal wat je leest met een lach en een traan.

Sjoukje kenden we al goed, maar in dit deel leren we haar nog beter kennen. Je ziet de groei die ze doorgemaakt heeft in de eerdere delen terug. Ze weet als nanny keuzes te maken, het gezin aan te sturen en doet dit vol zelfvertrouwen. Op het gebied van de liefde heeft ze nog wat keuzes te maken en hierin voel je haar onzekerheid. Een positieve en realistische vrouw waar ik enorm van genoten heb. Jesse is weer terug en Aaron doet zijn opwachting. Deze laatste had ik net iets meer van willen weten, maar wie weet is dit laatste stukje bewaard voor het laatste deel.

De omgeving waarin het verhaal speelt is weer super fijn. Wie wil nou niet even in het regenachtige Londen rondbanjeren. De mooie omgeving, de hilarische dingen die Sjoukje beleeft, ze dragen allemaal bij aan een heerlijk verhaal.

Het lijkt een heerlijk feelgood verhaal met veel positiviteit maar zeker de serieuze kant komt ook aan beurt in dit verhaal. Aan de hand van mooie en warme thema’s weet Cynthia, vooral in de tweede helft van het verhaal, een fijne diepgang mee te geven. Ik hoefde nog net geen traantje weg te pinken, maar ze raakte me zeker wel.

Snot, smetvrees en samenwonen is een realistische feelgood die speelt in een fijne omgeving. Het verhaal laat je glimlachen, emotioneel worden maar vooral genieten. Tot je bij de laatste pagina’s aankomt. Ik was door Cynthia zelf gewaarschuwd en dat was geen overbodige luxe. Want de cliffhanger die je aan het einde treft doet je meteen verlangen naar het vierde en laatste deel van deze geweldige serie.

Ik hoop dat je heel gauw doorschrijft Cynthia, want ik snak naar het laatste deel en wil weten hoe het afloopt met Sjoukje.

Meer recensies van Amarins