Een verrassend leuk boek!
Zal ik je ooit terugzien? neemt je mee in het leven van Charlotte, een jonge vrouw die letterlijk en figuurlijk door het leven struikelt. Ze worstelt met een verleden dat haar nog altijd achtervolgt en met een toekomst vol onzekerheden. Nick daarentegen dacht dat hij zijn leven op de rails had totdat een onverwachte ontmoeting alles op losse schroeven zet.
Toen Demarie me vroeg om haar nieuwe boek ‘Zal ik je ooit terugzien’ te lezen was ik meteen enthousiast. Na een leuke ontmoeting met Olivia op het MHbookevent in Tiel ben ik gauw gaan lezen!
Wat heeft zij me verrast. Een heerlijke feelgood die een mooie diepgang kent, mooie personages heeft en vanaf de eerste tot de laatste bladzijde mooi uitgewerkt is. De opbouw is geweldig gedaan, tot de laatste bladzijden blijft je geboeid en is het genieten. Het verhaal wordt afwisselend vertelt vanuit de perspectieven van Charlotte en Nick.
Charlotte en Nick zou je zo vrienden mee willen zijn. Hun personages zijn super mooi en gevoelig uitgewerkt. Ze zijn realistisch en liefdevol. Ze wisten me beiden helemaal te betoveren. Hun aantrekkingskracht op elkaar, de zoektocht naar elkaar en het afstoten en aantrekken is allemaal even mooi beschreven.
Maar niets is wat het lijkt, want ook beide hebben zo hun problemen. Deze vraagstukken weet Demarie op zo’n manier in het verhaal te verwerken dat ze nergens zwaar worden maar het verhaal wel voorzien is van een prachtige diepgang. Denk hierbij aan familiebanden, keuzes maken in het leven, vertrouwen en begrip voor elkaar hebben. Een vleugje humor maakt dat het luchtig blijft en heerlijk wegleest. Hoe verder je in het verhaal komt hoe meer Demarie je weet te raken met haar verhaallijn en karakters.
Olivia Demarie is een Belgische auteur en dat kun je in dit verhaal heel goed merken. Af en toe moest ik op zoek naar de betekenis van een woord. Nergens vond ik dit vervelend, het past precies bij de setting van dit verhaal, bij de plaats waar het zich afspeelt en bij de personages. Hierdoor wordt geloofwaardigheid en realisme in plaats en personages gecreëerd. Emoties en gevoelens worden hierdoor nog meer benadrukt en daardoor is het leesplezier nog groter.
Zal ik je ooit terugzien is een dikke aanrader in het feelgoodgenre. Ik was verrast, soms geraakt en vooral geëmotioneerd op sommige momenten. Wat hou ik van Charlott en Nick! Ik zou graag nog eens meer van hen horen!