Verboden spel
Nicolet geniet van het succes van Kasteel de Zeven Zonden en Zeven Deugden, maar dan eist Laurent, een verre erfgenaam van het kasteel dat haar spel onmiddelijk stopt. Vastbesloten om hem van haar bedoelingen te overtuigen reist Nicolet af naar Frankrijk, waar Laurent samen met zijn zus woont. Laurent weigert haar te ontmoeten. Maar wanneer zijn neefje ernstig ziek wordt, blijkt dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten. In de magische sfeer van de laatste dagen van het jaar doet Nicolet een gewaagd voorstel: ze wil een écht verboden spel organiseren om geld in te zamelen voor de dure behandeling van het jongetje. En dat alles op Valentijnsdag, met gemaskerde genodigden… Lukt het haar Laurents zus en neefje alles terug te geven wat hun is afgenomen? En durft ze zelf eindelijk de liefde een kans te geven?
Verboden spel, het derde deel in de Kasteelsuite-serie, is, net als de voorgaande delen, weer om te smullen.
Vanaf de eerste pagina weet de auteur je mee te slepen in een heerlijke feelgood, soms sexy en vooral mooi en liefdevol. Net als in de eerdere delen is het weer genieten vanaf de eerste pagina.
Dit keer staat Nicolet, waar we in eerdere delen al van hoorden, centraal. Een vrouw waar ik nieuwsgierig naar was, een vrouw met een enorme drive maar vooral ook een vrouw die zelf ook de liefde zou verdienen. En dan komt Laurent om de hoek, de eigenaar van het kasteel. Op het eerste oog een heel irritante kerel, maar niets is minder waar. Wanneer ze hem beter leert kennen spat de chemie van de bladzijdes en is het smullen van een heerlijk liefdeverhaal.
Hoewel het genieten is komen er ook scenes voorbij die je zullen gaan raken. Thema’s als rouw, verdriet, gemis en familiebanden zullen de revue passeren. Maar wanneer de liefde gaat zegevieren valt alles op z’n plek en zul je de prachtige diepgang die dit verhaal heeft weten te waarderen.
Verboden spel is een geweldig einde van een prachtige serie. De diverse delen in deze serie moet je wel op volgorde gaan lezen anders mis je te veel details. Wat ben ik blij dat ik alle drie boeken heb gelezen, maar tegelijkertijd vind ik het ook erg jammer om afscheid te nemen van al die mooie personages. Maar gelukkig heeft Susan Summer al een nieuw boek aangekondigd en kunnen we zo wie zo in de toekomst weer gaan smullen van een heerlijk verhaal!