L'Amour aan de Côte d'Azur

Anita 28 januari 2026
Het derde deel van de Bestemming Parijs-trilogie, L’Amour aan de Côte d’Azur is precies wat je wilt lezen als je verlangt naar zon, vrolijke vibes en vriendschapsperikelen tussen vrouwen.

In dit laatste deel reisde ik samen met Lizzy, Sofia en Chloe naar de Côte d'Azur waar de meiden zijn uitgenodigd voor een bruiloft en weer van alles meemaken. Je kan niet anders dan met ze meeleven, je voelt hun twijfels, hoop en groei. De meiden zijn echt goed uitgewerkt, met zowel hun mooie als minder mooie kanten, waardoor hun ontwikkeling geloofwaardig is.

Wat ik zo leuk vind aan dit boek, eigenlijk aan de hele serie, is niet alleen het verhaal en wat er allemaal gebeurt, maar vooral om hoe het wordt verteld. Mirjam Mieserius schrijft levendig, vlot en heerlijk luchtig, bijna zoals de perfecte macaron zou smaken (Sofia zou het hier helemaal mee eens zijn).
Wat ook opvalt, is de sfeer. Ik zag mezelf al liggen op het strand aan de de Côte d’Azur: ik rook de lavendel, proefde het Franse eten en voelde de zon op mijn huid. Mirjams beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat je niet alleen leest, maar echt even weg bent. Dat het verhaal ook thema’s als familiebanden, eigen geluk kiezen en emotionele veerkracht bevat, geeft het een extra laag.

Het verhaal begint heerlijk licht en zomers, maar voor je het weet gebeurt er van alles en verdwijn je helemaal in het verhaal. Ik bleef tot laat in het boek gissen naar hoe alles samenkomt, want het is helaas het laatste deel uit de serie. Ik heb het einde van het boek met een lach en een traan gelezen en merk dat ik nu al heimwee heb naar de sfeer van dit verhaal en naar de meiden, die inmiddels fictieve vriendinnen zijn geworden.

L’Amour aan de Côte d’Azur is een warme, hartverwarmende en liefdevolle afsluiting van een serie die met veel aandacht, gevoel, maar ook met humor is geschreven. Een tip: lees dit boek liever niet midden in de winter, want de zin in zon, terrasjes en mediterrane sferen wordt bijna ondraaglijk...

Meer recensies van Anita