Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Heerlijk boek!

AnneHut 18 september 2023
Ook dat nog is een ontzettend humoristisch boek over het leven van 3 generatie vrouwen (oma, moeder en dochter) die elke hun eigen problemen ervaren. Het verhaal werd verteld vanuit de dochter Madelief en moeder Roos. Oma speelt ook een prominente rol, maar ze heeft zelf geen stem. Deze drie dames laten elk vrij extreem gedrag zien. Oma was vroeger een dolle mina en is nog steeds bezig met haar activisme en Madelief is gewoon graag losbandig, zeker na de breuk met haar vriend. Roos is het andere uiterste, zij is juist heel gereserveerd en ziet overal beren op de weg. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de Corona periode, wat een leuke en unieke insteek aan het boek geeft. Het is zeker interessant voor te toekomst, om terug te kijken op deze periode en te zien hoe verschillend mensen met de situatie omgingen. Maar de crisis is niet het uitgangspunt van het boek.

Het boek geeft mooi weer hoe verschillend de levens van de dames eruit ziet, omdat ze allemaal in een andere levensfase zitten. En dit komt met verschillende problemen en prioriteiten. Madelief is net gedumpt en is werkloos. Roos zit juist vast in een vreselijke baan en is al iets verder in haar leven op de rit te krijgen na haar scheiding. Oma blijft in haar dolle mina mode en wil opkomen voor de ouderen door een boek te schrijven. Dit boek gaat erover dat ouderen nog vol levenslust zitten en niet achter de geraniums moeten belanden. De drie personages zijn erg extreem, wat ook wel moet om ze goed te kunnen onderscheiden. Hoewel Madelief 25 jaar is vind ik haar ontzettend puberaal gedragen, meer als een kind van 15. Dit komt ook erg terug in de manier waarop ze spreekt. Roos is dan wel de verantwoordelijke volwassene, maar wel erg stijfjes. Zij kleurt echt alleen binnen de lijntjes en niks anders. Oma is helemaal van god los. Hoewel deze persoonlijkheden vaak botsen, leren ze elkaar ook omarmen.

Het is een super leuk boek voor tussendoor, 4/5 sterren!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van AnneHut

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.