Feelgood met een rauw randje

AnneHut 05 augustus 2023
‘Voet op eigen bodem’ gaat over de ex professionele violist Cat die na maanden reizen terug naar Nederland komt om haar vader te ondersteunen die recent een hartaanval heeft gehad. Wat meteen opvalt is dat letterlijk iedereen lelijk doet tegen Cat en, wat ik zelf nog irritanter vond, iedereen continu haar levenskeuzes bekritiseert. Cat is geguild tript om naar huis te komen, terwijl ze dit eigenlijk niet wou, en probeert oprecht te helpen waar dit kon, maar ze werd continu aan haar fouten uit het verleden herinnerd. Dit zorgt al snel voor verschillende frustrerende situaties en ik had echt met haar te doen. Ook voor mij als lezer vond ik het soms frustrerend, maar ook vermakelijk.

Het boek kent echter ook genoeg mooie en emotionele momenten. De connectie tussen Cat en haar viool is waanzinnig bijzonder en haar emotionele ontwikkeling is erg mooi om te zien. Ze helpt veel mensen en dat zorgt voor verschillende momenten waarop je een traantje moet wegpinken. Het boek geeft ons ook een aantal kleine, maar erg vermakelijke plottwists. Daardoor blijft het interessant en kun je door al het geruzie heen kijken. ‘Voet op eigen bodem’ is weer een heerlijk boek van Vannessa Thuyns en ik kan niet wachten op de volgende!

Meer recensies van AnneHut