A twisted mind
The Perfect Girlfriend is een thriller over Elizabeth die als jong kind op haar broertje moet passen, maar helaas even niet oplet en zo haar broertje verliest. Dit heeft uiteraard een enorme impact op haar leven. Hier begint het boek mee en zelfs hier voel je als lezer niet meteen medelijden met haar. Ze maakt hier al meteen een kille indruk, zelfs voor haar leeftijd.
Daarna switcht het boek meteen naar Juliette op oudere leeftijd die een opleiding volgt voor stewardess. Ze doet dit omdat ze een plan heeft. Dit plan heeft als doel ervoor te zorgen dat Nate, haar ex, weer bij haar terugkomt en blijft. Nate is piloot en door stewardess te worden komt ze dichter bij hem in de buurt.
De rest van het boek volg je haar plan dat ze regelmatig bij moet stellen en wordt het steeds duidelijker dat ze behoorlijk verknipt is. Ze gaat een heleboel grenzen over die voor haar zeer redelijk zijn, omdat ze nu eenmaal vindt dat Nate bij haar hoort en dat hij dat ook wel in zou moeten zien. Daarbij gebruikt ze heel veel mensen in haar omgeving.
Het is vreemd om een boek te lezen waarbij de hoofdpersoon totaal niet sympathiek is. Toch vond ik het spannend omdat ik hoopte dat ze betrapt, gepakt zou worden. Dat blijft tot de laatste bladzijde spannend.
Daarnaast ontrafelt het boek zich langzaam. Steeds meer wordt duidelijk waarom Lily een fascinatie voor Nate en zijn familie heeft. Dit zorgt voor enig begrip, maar neemt niet weg dat je nooit enige sympathie voor haar krijgt. Ik vond het een hele originele invalshoek; niet vanuit de belaagde, het potentiële slachtoffer, maar een boek geschreven vanuit het perspectief van de dader....