Advertentie
    Annette Rijsdam Hebban Recensent

Sandra Lynn Brown studeerde Engels, presenteerde het weer en trouwde de man die haar uiteindelijk het zetje gaf dat ze nodig had om bestsellerauteur te worden. Het klinkt bijna als een plot voor een roman en misschien is dat ook wel de reden waarom ze er zo goed in is. Ze schrijft onder diverse namen, variërend van Candelight romans tot historische romans. Onder haar eigen naam, Sandra Brown, schrijft ze ook suspense romans. Ze heeft ruim zeventig titels op haar naam staan. Overleven is haar nieuws suspense roman.

Rye Mallet is een onorthodoxe pilot die het gevaar niet schuwt. Erger nog, hij lijkt het op te zoeken. Toch belandt hij onbedoeld in een levensgevaarlijk avontuur als hij op een avond, wanneer geen enkele piloot de lucht in gaat vanwege de mist, een pakketje moet afleveren aan ene Dr. Lambert. De landing wordt gesaboteerd, Rye overleeft ter nauwer nood en van Dr. Lambert is geen spoor te bekennen. In plaats daarvan loopt hij tegen het bevallig lijf van Dr. O'Neal. Hoewel het een simpele klus leek, even een pakketje van A naar B brengen, wordt het uiteindelijk een zeer complexe situatie als er meerdere partijen geïnteresseerd zijn in de inhoud van het pakket.

Overleven heeft alle ingrediënten voor een spannend en romantisch verhaal; twee hoofdpersonen die elkaar naar het leven staan, een mysterieus pakket en meerdere partijen die letterlijk en figuurlijk een moord zouden doen voor de inhoud. Daarmee kan een verhaal wel gaan neigen naar voorspelbaarheid. Sandra Brown weet echter haar personages zo vorm te geven dat ze van begin tot het eind intrigeren en ook het verhaal zelf blijft verrassen. Daarbij werpt ze tevens een interessant licht op een actuele discussie. Dit maakt van Overleven een verhaal dat op ieder front spannend is.

Sandra Brown heeft ervoor gekozen om Overleven in de derde persoon te vertellen, wisselend vanuit verschillende personages. De wisseling beslaat soms maar een paar zinnen. Hierdoor krijg je direct een inzicht in de gedachtewereld van het betreffede personage en dat maakt het wel zo leuk.
Hoewel het begin wat langzaam opstart, weet de auteur er toch de vaart in te houden door een luchtige en humoristische schrijfstijl. Daarnaast zijn de hoofdstukken voorzien van een tijdsaanduiding waardoor er een vorm van druk op de personages en de lezers wordt gelegd. De inhoud van het pakketje wordt enige tijd geheim gehouden, al is het wel duidelijk dat ook hier tijd van belang is.

De plot is niet heel ingewikkeld en dat er een zekere mate van voorspelbaarheid in zit doet niets aan het verhaal af. Overleven is namelijk meer dan een romantisch en spannend verhaal. Dat komt doordat Sandra Brown twee hele interessante personages heeft gecreëerd met voldoende diepgang en een goede chemie samen. Ook pakt ze een actuele discussie erbij over het gebruik van experimentele medicijnen. Tel daarbij een hele fijne en vlotte schrijfstijl op en je hebt een heel goed boek dat bijna niet weg te leggen is.

Overleven is met recht een suspense romance die tot de laatste pagina voor de juiste dosis spanning zorgt en letterlijk en figuurlijk eindigt op het hoogtepunt.

Deze recensie schreef ik voor vrouwenthrillers

Reacties op: Suspense romance

54
Overleven - Sandra Brown
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker