Advertentie

Recensie De Jungle op Zee – Ian Urbina

Samenvatting
In De jungle op zee geeft Ian Urbina een inkijk in de meest wetteloze plek op aarde: de oceaan. Criminelen en bedrijven kunnen daar bijna overal mee wegkomen, wat dus ook gebeurt. Maar dankzij De jungle op zee, winnaar van de Pulitzerprijs, kan niemand meer wegkijken. De onverschrokken Urbina reisde jarenlang over de wereld om verslag te doen van onopgeloste moorden, piraterij, moderne slavernij aan boord van grote schepen en ernstige milieumisdrijven, zoals overbevissing en vervuiling. Hij laat overtuigend zien dat zulke misdaden straffeloos worden gepleegd. Er zijn niet alleen veel menselijke slachtoffers, maar ook de planeet is de dupe van de illegale visserij, het dumpen van olie en oorlogsafval als mosterdgas en zeemijnen. Deze pageturner geeft voor het eerst een schokkend beeld van de verborgen criminaliteit op onze zeeën en vertelt het verhaal van de inwoners van deze wereld, die ons allen verbindt.

Leeservaring
Voorin het boek staat een inhoudsopgave. In het boek zijn meerdere gebeurtenissen opgenomen die uitvoerig beschreven worden. Ik spreek van gebeurtenissen omdat het geheel gebaseerd is op waargebeurde dingen. Het woord verhaal zou hier afbreuk aan doen.
Helder worden de misstanden tegen mens en milieu op zee in kaart gebracht. Door middel van deze journalistiek kom je te weten wat er zoal speelt op zee. Je wordt meegenomen in situaties die je je niet voor kunt stellen en waar je geen weet van hebt. Je wordt met de neus op de feiten gedrukt. Je krijgt een duidelijk inzicht in alle wantoestanden op zee en de organisaties daarachter. Het boek zet je hierdoor aan tot nadenken. Alles wordt zeer gedetailleerd weergegeven. Het is duidelijk dat dit boek door een ervaren journalist is geschreven.
Dit boek straalt kwaliteit uit. Er is mooi papier gebruikt dat prettig aanvoelt. Er zijn veel foto’s opgenomen in dit boek die door de goede kwaliteit van het papier helder en duidelijk afgedrukt zijn.
Achterin het boek zijn noten opgenomen waarin verder ingegaan wordt op de verwijzingen in de hoofdstukken. Tevens is er een uitgebreide literatuurlijst opgenomen. Ook een register ontbreekt niet. Zo kun je snel zoeken naar een specifiek onderwerp. Het is dus duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan de totstandkoming van dit boek.
Jungle op zee is een compleet naslagwerk dat leest als een thriller.

Reacties op: Een compleet naslagwerk dat leest als een thriller

16
De jungle op zee - Ian Urbina
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 29,99 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker