Geluk is een mindset laat een pittig leven zien in een luchtig verhaal.
Dit boek vertelt het verhaal over de auteur zelf. Het is dus een autobiografie. Hoewel het door de auteur zelf is geschreven leest het alsof iemand over de ervaringen van Frank vertelt. Het is dus niet een biografie geschreven in de de ik vorm maar meer alsof je langs de zijlijn het levensverhaal mee maakt.
Een levensverhaal wat vooral ook interessant is voor ondernemers en de zakenwereld. Centraal staat het runnen van een grote onderneming met veel personeel. De harde concurrentiestrijd, afhankelijkheid van toeleveranciers en financiers, maar ook gebeurtenissen zoals SARS en seizoensinvloeden die zijn weerslag hebben op de bedrijfsvoering en de omzet. Het voortdurend bezig zijn alle ballen in de lucht te houden om de onderneming door zware tijden te helpen en uiteindelijk toch met een faillissement te maken krijgen. Met name dus alle tegenslagen op zakelijk vlak staan centraal en het hoe daar mee om gaan.
Liefde voor het vak, liefde voor het eigen bedrijf en een geweldige motivatie om ondanks alle tegenslag door te zetten en vooral ook het blijven geloven in succes springt er in dit boek echt uit.
Het geheel leest heel vlot en soepel. De titel van het boek “Geluk is een mindset; buig tegenslag om in succes” doet vermoeden dat het een soort zelfhulp- of therapeutisch boek is. Hoewel je zeker een positieve boost van het verhaal kunt krijgen en het je zeker tot steun kan zijn of kan motiveren is de opzet van het geheel dus een verhalende vorm.
Er gebeurt veel in het turbulente leven van de auteur. Het is boeiend om te lezen hoe hij zich staande heeft gehouden.
Minpuntje is dat hoofdstuk 22 abrupt midden in een zin stopt. Hierdoor miste ik een stuk van het verhaal. Geen idee of dat een foutje in mijn recensie exemplaar was of dat er met de gehele druk mis gegaan is. In het volgende hoofdstuk wordt wel gelukkig de afloop wel duidelijk. Dit is dus een minpuntje maar aan de andere kant past dit natuurlijk ook wel weer bij het geheel ;-)
Geluk is een mindset laat een pittig leven zien in een luchtig verhaal.