Een boeiend en zeer verrassend levensverhaal

Ans Stier Ans Stier
7 mrt 2021

Dit boek verteld het levensverhaal van een succesvolle, bijzondere vrouw. De dingen die ze heeft meegemaakt zijn bijna ongeloofwaardig voor een doorsnee burger. Toch is dit verhaal berust op het ware leven van de auteur.
Het bijzondere aan dit boek is dat het een successtory is van een vrouw in een mannenwereld. Beroepen die veelal door mannen worden vervult weet ze te verwerven door zelfverzekerd en daadkrachtig zichzelf te verkopen. Hierdoor wordt ze piloot, advocaat, manager en ondernemer. De boodschap die het boek meegeeft is vooral opkomen voor wat je nastreeft en jezelf niet onderschatten. Waar een wil is is een weg en dan kun je succes bereiken.

Het boek leest makkelijk weg. Het verhaal wordt uit de eerste hand verteld op een manier alsof je gezellig met de auteur aan de koffie zit.
Het is vlot geschreven met de nodige humor.
Het verhaal kwam op mij ook wel wat onwerkelijk over. Er zijn maar weinig mensen die zoveel succes hebben en het lijkt alsof er niets mis is gegaan in het leven van de auteur. Ook heeft ze diverse belangrijke bekende personen ontmoet. Alle bijzondere gebeurtenissen maken ook meteen nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Hoe doet ze dat toch? Die vraag komt geregeld in je op en op heldere wijze krijg je antwoord op die vraag.
Het is interessant dat het boek begint en eindigt in Indonesië. Ook dat geeft een kijkje in een heel andere wereld.
Jungle Girl is een boeiend en zeer verrassend levensverhaal.

Meer recensies van Ans Stier