Advertentie

Onderweg naar jou vertelt het levensverhaal van Kim. Het boek leest als een soort dagboek. Je beleeft wat Kim meemaakt en wat het allemaal met haar doet. De vurige wens om moeder te worden staat centraal. Kim loopt tegen diverse weerstanden van o.a. ouders en de maatschappij aan, omdat ze keuzes maakt die voor veel mensen niet volgens de norm zijn. Zeker ook in de tijd waarin het verhaal zich afspeelt heerste er een taboe op de onderwerpen. Hoe ga je ermee om als je op iemand van het eigen geslacht verliefd word? Hoe is dit te combineren met een kinderwens? Dit boek geeft heel mooi als onderliggende boodschap mee dat het goed is om voor jezelf te kiezen. Leid je eigen leven kom en voor jezelf en je ideaal op. Wees jezelf.
De besproken onderwerpen maken dat het boek zeker niet alledaags is. Het zet aan tot nadenken. Ik denk dat dit boek ook voor veel vrouwen tot steun kan zijn die soortgelijke situaties hebben meegemaakt of voor soortgelijke keuzes staan. Een boek dat kan bijdragen om taboes te doorbreken.
De schrijfstijl is prettig. Het verhaal is in begrijpelijke taal geschreven. De hoofdstukken zijn van een prettige lengte. Het verhaal begint in het heden. Dan wordt een grote sprong terug in de tijd gemaakt. Van kind, jeugd naar volwassene om vervolgens weer in het heden te eindigen. De cirkel is dan weer rond. De hoofdstukken zijn voorzien van een titel en zijn als het ware fragmenten of situaties binnen het grote geheel.
Een bijzonder en origineel detail zijn de QR-codes die met regelmaat onderaan een pagina voorkomen. Deze QR-codes brengen je, wanneer je ze scant, naar een muzieksite waar je het nummer waarnaar verwezen wordt kunt beluisteren.
Onderweg naar jou is een bijzonder en prettig lezend boek. Een boeiend verhaal.

Reacties op: Een boeiend verhaal

12
Onderweg naar jou - Elizabeth van Driel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,95
E-book prijsvergelijker