Advertentie

Woelwater is een verhalenbundel met korte verhaaltjes over het leven op het water. De auteur is woonachtig op een woonark aan de Strang in Beneden Leeuwen. In dit boekje vertelt de auteur over hetgeen ze ziet, beleeft en meemaakt in haar directe woonomgeving. Ze vertelt over de vogels, watervogels en ganzen. De rare capriolen die de vogels uithalen om een nest te bouwen of een ei te leggen. Ook de schapen die in de buurt van de ark in de wei staan zijn een inspiratiebron voor leuke verhaaltjes. De voorwerpen in de rivier, zoals stukken hout of bomen vormen een onderwerp voor een verhaal. De onderwerpen die besproken worden zijn heel alledaags, heel laagdrempelig en heel herkenbaar. Vaak vallen je geen bijzonderheden op aan deze dingen of dieren. De auteur weet op een mooie verhalende wijze je attent te maken op die kleine dingen waar als je er oog voorhebt zoveel bijzonders aan is te ervaren.
Woelwater is een boek vol humor. Regelmatig moet je even lachen of krijg je op zijn minst een glimlach op je gezicht. Woelwater is een prettig lezend boek waar je vrolijk van wordt. Het leest makkelijk en vlot.
Dit boek is rijkelijk geïllustreerd door Josette Lenders. Josette heeft bij de verhalen een passend kunstwerk gemaakt. Veel van deze kunstwerken zijn in kleur afgedrukt afgewisseld met zo nu en dan een illustratie in zwart-wit.
Dit boek straalt kwaliteit uit. Het is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan de vormgeving. Het geheel van verhaaltjes en illustraties maken Woelwater een boek om vaak door te bladeren en te lezen. Een aangenaam stukje ontspanning.

Reacties op: Een aangenaam stukje ontspanning.

3
Woelwater - Karin Swanenberg
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker