Het boek begint met een heftige proloog, maar schakelt daarna over op het achtergrondverhaal. Dit begint heel kalm. De situatie is vervelend, maar niet echt gevaarlijk. Na een aantal hoofdstukken begint er echter ergens een dreiging op te komen. In het begin bouwt deze dreiging zich langzaam op, maar daarna volgen de gebeurtenissen elkaar steeds sneller op. Er komt ook informatie bovendrijven die ik niet voor mogelijk had gehouden. Op een gegeven moment gebeurden er zoveel dingen tegelijk, het ene nog spannender dan het andere, dat ik het boek onmogelijk nog weg kon leggen.

Er komt een nogal foute liefdesrelatie voor in het boek. Maar Ellen Lina schrijft het zo op dat ik, hoewel ik het af zou moeten keuren, de relatie toch begreep en er zelfs in zekere mate in mee ging. Dit gedeelte van het verhaal is dus erg goed geschreven.

Het verhaal is zeker niet voorspelbaar. Steeds als ik dacht dat ik alle informatie wel had, kwam er nog nieuwe informatie naar voren, waardoor alle door mij bedachte theorie├źn over de plot weer de prullenbak in konden. De plot zit voor mijn gevoel echt heel erg goed in elkaar.

De plottwists zijn regelmatig vrij bizar, maar wel net geloofwaardig genoeg. Doordat de verschillende verhaallijnen door het oogpunt van meerdere personages zijn geschreven krijg je niet alleen inzicht in wat er is gebeurd, maar ook in waarom het is gebeurd. Dit vind ik een belangrijk punt in een boek.

Ik heb van alle eerdere boeken van Ellen Lina genoten en dit boek heeft me, ondanks de wat kalme start, ook zeker niet teleurgesteld. Ik ben ontzettend benieuwd naar haar volgende boeken.

Reacties op: Een boek vol onverwachte plotwendingen, geweldig om te lezen

Gesponsorde boeken