Advertentie

Mijn mening:
Het laatste leven is het eerste deel in de John Adderley serie, een nieuwe serie geschreven door een duo dat zeker qua schrijven elkaar feilloos aanvoelt, het is namelijk een thriller geworden die op verschillende fronten goed in elkaar steekt. Een verhaal wat draait om een verdwenen meisje lijkt in eerste instantie wat afgezaagd maar dat is zeker niet het geval. Zowel het meisje als haar ouders worden zo neer gezet dat je het gezin gelijk omarmt. De eenzaamheid die Emelie ervaart en de verwachtingen anderzijds van de ouders naar hun dochter zijn een eyeopener, het geeft stof tot nadenken. Dit is één lijn van het verhaal maar aan de andere kant staat John Adderley, de rechercheur die de coldcase van Emelie heropent en daar op het persoonlijke vlak bij betrokken is. Zijn rol als kroongetuige brengt hem in een lastig parket, toch kan hij het niet laten alles op alles te zetten om de waarheid boven tafel te krijgen.

De woede stroomde vanaf het diepste punt in zijn binnenste door hem heen en verspreidde zich tot de smalste haarvaten in zijn vingers.

Er is veel aandacht besteedt aan het uitwerken van de personages, tegelijkertijd voelt het of je lijfelijk aanwezig bent bij het ontrafelen van een bizarre waarheid.
Een kleine kanttekening is het feit dat enkele tips iets of wat simpel bedacht zijn maar dat heeft zeker geen negatieve uitwerking op het uiteindelijke resultaat. Elk personage heeft een uitgewerkte rol, overal is over nagedacht. Vervolgens wordt je in het laatste gedeelte van het verhaal verwend met een onverwachte ontknoping en geeft het duo alvast een opstart voor een volgend verhaal wat ik zeker zal gaan lezen.
Wat mij betreft hebben Mohlin en Nyström er goed aan gedaan hun schrijverstalenten te bundelen, het heeft geresulteerd in een heerlijke thriller die je doet uitkijken naar meer verhalen van dit duo. Het is knap werk als je de plot dusdanig in elkaar kunt draaien dat de lezer totaal geen idee heeft waar het heen gaat en je uiteindelijk met verbazing ontdekt wie de dader is.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 5
Plot: 4
Psychologie: 4

Het laatste leven krijgt van mij dik verdiend 4,5 ster.

Reacties op: Het laatste leven

32
Het laatste leven - Peter Nyström Peter Mohlin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners