Advertentie

Helena Dijks is na een traumatische periode in haar leven tot rust gekomen, mede door haar huwelijk met Kjell. Ze is gaan schrijven en met het autobiografische boek Nemesis hoopt ze voor altijd af te kunnen rekenen met het verleden. Dit verleden is dichterbij dan ze vermoedt en het is ook zeker geen afgesloten hoofdstuk. Ze trekt met het schrijven van haar boek een beerput open waar niet door iedereen enthousiast op wordt gereageerd, en dan druk ik het nog zwak uit. Sterker nog, ze brengt zowel zichzelf als haar naasten ernstig in gevaar. Semper Fi is een zeer spannende thriller die alle elementen bevat die een sterke thriller nodig heeft. De personages zijn goed uitgewerkt, Lina weet in elk personage de slechte kanten in evenwicht te brengen met positieve eigenschappen, ze laat zien dat elk mens gevoelens heeft, los van de fouten die we maken. Het is een thriller waar verschrikkelijke gruwelijkheden worden beschreven maar waar ook liefde, vriendschap en vertrouwen een zeer belangrijke rol speelt.

Zeg me dat het niet zo is…..

Het hoofdthema is voor mij niet totaal nieuw, ik heb al eerder een soort gelijk verhaal gelezen maar dat heeft de impact van dit boek zeker niet verminderd. Semper Fi voelt realistisch, ik wil er verder niet teveel over nadenken maar het zal me niet verbazen als dit boek deels op realiteit berust.
Qua plotontwikkeling zat ik op het goede spoor, maar dat maakte het verhaal zeker niet minder spannend, ik voelde de opgejaagdheid zoals Helena die ook gevoeld moet hebben.
Het idee altijd over je schouder te moeten kijken vreet energie, dat gun je je ergste vijand niet. Semper fi is een verhaal waar je in begint en wat je in één ruk uitleest.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Plot: 4
Psychologie: 4
Spanning: 5

Semper Fi krijgt hiermee een mooie 4 sterren.

Reacties op: Semper fi

15
Semper Fi - Ellen Lina
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners