Advertentie

Mijn mening:
Nadat ik afgelopen zomer De echomoorden had gelezen stond het tweede deel met Harper McClain hoog op mijn nog te lezen lijst. Reuze nieuwsgierig ben ik naar het verdere leven van Harper Mclain en haar team. Het oplossen van de misdaad staat dagelijks hoog op de prioriteitenlijst van McLain, daarbij speelt haar persoonlijke leven een zeker zo belangrijke rol. Het trauma uit haar jeugd houdt haar nog continu in haar greep, de moordenaar van haar moeder is nog steeds niet gevonden en dat zorgt voor huiveringwekkende momenten wanneer er tussen haar huidige zaken door opmerkelijke dingen gebeuren die naar het verleden verwijzen. In Voor het te laat is wordt de moord op rechtenstudente Naomi Scott uitgepluisd, drie potentiële daders moeten hun onschuld bewijzen, dat is een bizarre opgave. Je bent schuldig tot het tegendeel bewezen is, dat maakt je leven tot een hel.

Harper had lang gedacht dat vrouwen voor de verkeerde mannen bang waren. Vrouwen zijn bang voor de tiener met een hoody bij een tankstation of een onbekende man die ’s nachts door een donkere straat loopt.
Ze zouden bang moeten zijn voor hun eigen man.

McLain heeft er een volledige dagtaak aan de dader te ontmaskeren terwijl ze ondertussen privé ook niet buiten schot blijft. De schrijfstijl van Daugherty richt zich vooral op het persoonlijke leven van de terugkerende personages. De ontknoping is niet echt verrassend te noemen maar dat doet niets af aan het verhaal waar ik met volle teugen van heb genoten. Geen ingewikkelde theorieën maar gewoon lekker genieten van een missdaadroman met een einde waarin je verlangt naar een vervolg om hopelijk de antwoorden te krijgen op de onbeantwoorde vragen uit het jeugdtrauma van Harper McLain.
Voor het te laat is is een aanrader voor de liefhebbers van Romatic suspense, er is voldoende ruimte en aandacht voor zowel liefde als spanning, daar moet je wel een liefhebber van zijn anders moet je het boek links laten liggen.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Spanning: 3
Psychologie: 3
Plot: 4

Voor het te laat is komt hiermee uit op een mooie 4 sterren.
Bianca

Reacties op: Voor het te laat is

47
Voor het te laat is - Christi Daugherty
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker