Geweldig

biebmiepje Judith biebmiepje Judith
11 mrt 2022

Wat was dit een heerlijk boek! Ik heb zó zitten genieten!
Je leest de verhaallijn van Johnny en haar speurtocht in het heden en het levensverhaal van Friedrich Schiller in het verleden. Van 1788 toen hij de zussen Caroline en Charlotte Lengefeld leerde kennen en op allebei verliefd werd (en zij op hem), tot na zijn dood in 1805. Verteld vanuit Friedrich, Caroline en Charlotte, dus je krijgt een heel breed beeld van de man en zijn leven. Je leert hem én de vrouwen heel goed kennen, en allemaal komen ze helemaal tot leven op papier. Net als Johnny in het heden! Johnny die zich helemaal stort op het verhaal en de zoektocht, en die ondertussen worstelt met haar relatieproblemen, en die door Schillers leven te bestuderen zichzelf beter leert kennen. En zelfs Noud leer je, door haar ogen, goed kennen en is een levensecht personage. Allemaal fijne en boeiende personages dus!
En het verhaal is ook onwijs fijn en ontzettend boeiend en meeslepend! Ik verdween er helemaal in en kon het maar moeilijk loslaten… Een heerlijke, levensechte reis door de tijd, van de 18e eeuw, naar de Nazi’s, naar Oost- en West-Duitsland, tot nu… Geschiedenis, mysterie, spanning én romantiek: wat een perfecte combinatie en wat een geweldig verhaal heeft Mariska ervan gemaakt!

Meer recensies van biebmiepje Judith