Geweldig! Ik ben fan!
Cover
Jeetje, de weerspiegeling van de roodharige jonge vrouw in de pupil van een paars drakenoog kan ik niet loslaten zodra ik het boek ‘Zij Die Hoort’ in mijn handen heb! Wat een intrigerende cover, zal dit fantasyverhaal ook zo zijn? Ik ga het graag ontdekken.
Het verhaal
Helaas heeft Jill geen ouders meer. Haar vader heeft ze nooit gekend en door een afgrijselijk auto-ongeluk is ze haar moeder verloren. Dat ongeluk bezorgt Jill, die bij het ongeluk zelf net aan de dood is ontsnapt, met regelmaat onrustig nachten. Ze wordt dan overvallen door vreselijke dromen dat ze door haar eigen ijzingwekkende kreten badend in zweet wakker schrikt. Jill heeft sinds ze alleen is al veel mee moeten maken.
In de nacht van haar 16e verjaardag maakt Jill iets bijzonders mee. Ze wordt door een of andere reden wakker en besluit om even naar buiten te kijken. Ze gelooft haar ogen niet wanneer ze een schim van een draak in de tuin ziet. Jill houdt zichzelf voor dat ze het droomt maar gaat wel op onderzoek uit. Bij de draak ontmoet ze Jordian, hij is een drakenridder uit Drägan Duma. Hij vertelt dat hij uit een ander wereld komt waar mensen een sterke band hebben met draken. Samen strijden ze tegen de kwaadaardige Morbiden, die hun wereld wil veroveren.
Jill hoort dat haar vader uit Drägan Duma komt en dat Jill als zijn afstammeling voorbestemd is om zijn voetsporen te treden. Aan haar wordt de keuze voorgelegd om in de wereld van haar vader de opleiding tot Drägannymare te gaan volgen.
Jill moet over alles wat ze heeft gehoord nadenken. Alleen krijgt ze daar maar een paar dagen de tijd voor om te beslissen of ze naar Drägan Duma wil gaan. Als Jill besluit om te gaan….. kan ze niet meer terug.
Mijn mening
Ik zal er geen doekjes om winden maar wat heb ik ontzettend genoten van dit geweldige fantasyverhaal ‘Zij Die Hoort’. Het is het eerste deel uit de trilogie Drägan Duma. Na het dichtslaan van dit eerste deel wil ik gelijk met het tweede deel beginnen maar die heb ik helaas (nog) niet.
Patty van Delft heeft haar verhaal ‘Zij Die Hoort’, dat uit zo’n 400 pagina’s bestaat, op een beeldende en meeslepende wijze geschreven. Ze neemt me mee in alle emoties en dilemma’s die Jill in dit deel op haar bordje krijgt. Want ineens in een andere wereld terecht komen en ook nog worden geconfronteerd met een verantwoordelijkheid dat op haar schouders rust, is niet niks! En dan heb ik het nog niet eens over de magie, de draken en natuurlijk de verwarring die gevoelens oproepen. Want ook de romantiek met de bijbehorende hobbels komen natuurlijk in ‘Zij Die Hoort’ langs. De personages zijn goed uitgewerkt. Wat ze allemaal meemaken komt geloofwaardig over, ookal kunnen sommige dingen echt niet (was het maar waar:-))
Door de pakkende schrijfstijl van Patty van Delft leef ik erg met Jill mee en gaat mijn fantasie met me op de loop. Heerlijk vind ik het om zo in een verhaal op te gaan. Ik kijk dan ook uit naar het moment dat ik in het tweede deel van deze trilogie kan beginnen. Deze auteur heeft er absoluut een fan bij!
‘Zij Die Hoort’ krijgt van mij 5 sterren.
Het verhaal
Mijn mening
‘Zij Die Hoort’ krijgt van mij 5 sterren.