luchtige feelgood
Dit boek is het eerste deel van de serie De huisgenoten en gaat over vijf totaal verschillende, jawel, huisgenoten. Vijf vrouwen zijn tijdens hun studententijd samen gaan wonen en na hun studententijd blijven plakken. Het zijn vijf totaal verschillende vrouwen met vijf totaal verschillende levens. Het boek leest vlot door; de schrijfster heeft een prettige schrijfstijl. De personages verschillen nogal van elkaar, wat het verhaal speels en vermakelijk maakt. Wel miste ik een beetje diepgang; de situaties waren soms een beetje too good to be true (zelfs voor een feelgood). Ik ben benieuwd of de vervolgdelen dit wel hebben, omdat je dan al bekend bent met de personages. One way to find out! Kortom: als je op zoek bent naar luchtig leesvoer is dit zeker een aanrader.
Leuk feitje: het boek wordt niet geschreven door één, maar vijf schrijvers (en ik had dit niet door, dus dat hebben ze goed gedaan)! Elk personage wordt geschreven door één schrijver. Volgens mij is het ontzettend leuk (en waarschijnlijk ook best een opgave) om samen zo’n boek te schrijven.