Over dromen, je leven omgooien en jezelf leren kennen
Een boek over dromen, je leven omgooien en jezelf leren kennen.
Annefleur uit Een onverwachte bestemming vindt dat ze een saai leven, saai werk en een nog saaiere vriend heeft. Als ze een prijs wint voor een gratis vakantie naar Egypte, grijpt ze dit kleine, nieuwe avontuur dan ook met beide handen aan. Op haar reis leert ze nieuwe vrienden kennen, waaronder de leuke backpacker Joris. Ze heeft een geweldige tijd tijdens haar reis, maar aan al het moois komt een einde. Als ze thuiskomt lijkt alles weer zoals de oude situatie: de saaie vriend en het saaie werk. Of kan ze daar verandering in brengen?
Een onverwachte bestemming is een vlot verhaal met een dromerige, romantische schrijfstijl. De hoofdpersoon is stoer, leert veel van zichzelf en maakt uiteindelijk de goede keuzes. Het is niet alleen een reis naar een mooie bestemming, maar ook een reis op zoek naar haarzelf (een leuke, dubbelzinnige titel dus!). Met korte hoofdstukken vlieg je door het verhaal heen. Er gebeurt er veel in een korte tijd, dus saai is het zeker niet. Het verhaal had soms plotselinge wendingen in tijd en locatie, wat het speelser, maar ook soms een beetje verwarrend maakte. Dit werd gelukkig gedurende het verhaal beter. Het verhaal had voor mij wel wat langzamer opgebouwd mogen worden. Ik denk dat de diepgang daarmee wat beter tot z’n recht zou komen. Desondanks een boek om lekker bij weg te dromen en dus heerlijk als vlot tussendoortje!
Een mooie levensles van de hoofdpersoon: Je kunt een ander pas gelukkig maken als je dat zelf bent.