Advertentie

‘Doet sneeuw pijn?’ boeit vanaf het eerste hoofdstuk. Carolien Spaans heeft een prettige en eerlijke schrijfstijl, waardoor je meteen in het verhaal wordt meegezogen. Je leert Carolien in verschillende fases kennen: haar leven voor Jean Michel, haar leven met hem en haar leven na zijn overlijden. Op een open en eerlijke manier vertelt ze haar verhaal. Ze laat haar emoties zien en speelt verder geen mooi weer. Ook de momenten dat het echt even niet goed met haar gaat, zet ze op papier. Knap hoe ze dat gedaan heeft.

Het verhaal van ‘Doet sneeuw pijn?’ is mooi en verdrietig tegelijkertijd. Het is vooral mooi om te lezen hoe Carolien en Jean Michel in elkaar de liefde van hun leven hebben gevonden. Ze hebben niet veel tijd met elkaar gehad, maar ze hebben het wel heel fijn mogen hebben met de nodige ups en downs die bij elke relatie horen. De bekroning op hun relatie is de geboorte van hun zoontje. En wat is het zonde dat Jean Michel maar zo weinig tijd met zijn kindje heeft mogen hebben.

Na het overlijden van Jean Michel volgen zoals verwacht veel verdrietige momenten in het boek. Spaans laat zien hoe lastig ze het heeft en hoeveel steun ze aan haar zoontje heeft, hoe klein hij ook is. Dat gaf enigszins herkenning voor mij. Tijdens mijn zwangerschap is mijn vader overleden. Terwijl ik nog volop in het rouwproces zat, werd ik voor het eerst moeder van een zoontje. Zonder dat ons kleine mannetje het doorheeft, helpt hij me om het overlijden van mijn vader te verwerken. Zo te lezen doet Caroliens zoontje dat ook voor haar. Dat is dan ook mooi om te lezen.

Met ‘Doet sneeuw pijn?’ heeft Spaans een prachtig boek geschreven dat tevens een mooi document is voor haar zoontje. Zo kan hij meer lezen over hoe zijn ouders het samen gehad hebben en wat voor geweldige vader hij had.

Reacties op: Prachtig boek

296
Doet sneeuw pijn - Carolien Spaans
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker