Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Het verhaal van ‘Flora’s winter’ wordt vanuit hoofdpersonage Flora verteld. Marli Elisa heeft met Flora een ietwat ingewikkeld hoofdpersoon gecreëerd. Op zich is dat niet erg, want met een hoofdpersonage is altijd wel iets aan de hand om een boek extra interessant, leuk of spannend te maken. Alleen had ik wat moeite met Flora. Ik begreep haar doen en laten niet altijd, ze kwam vrij chaotisch over en ze leek soms echt heel verward te zijn. Daardoor kon ik me regelmatig maar moeilijk in haar inleven. Dat hoeft natuurlijk niet altijd, maar het maakt een verhaal meestal wel wat fijner om te lezen.

Ik was overigens erg gecharmeerd van Flora’s zoontje. Wat een lief en leuk mannetje dat regelmatig even de show stal bij bepaalde scènes. Hij wist het verhaal zeker extra op te leuken. Heerlijk!

Elisa heeft met ‘Flora’s winter’ een kort verhaal geschreven dat prima is om lekker even tussendoor te lezen. Sommige momenten gingen vrij snel voorbij, waar het fijn was geweest als er net iets meer woorden aan besteed hadden kunnen worden. Die ruimte heb je nu eenmaal niet bij een kort verhaal. Al met al weet de auteur de winterse sfeer goed over te brengen en weet Flora’s zoontje eenieders hart te stelen.

Reacties op: Prima kerstverhaal als tussendoortje

32
Flora's winter - Marli Elisa
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken