Must read!
De doden spreken
Philippe Boxho is een belgisch forensisch arts welke al ruim 30 jaar in het vak zit. Hij neemt ons mee door de werkelijkheid van de situaties die hij meemaakt op zijn werk. Hij beschrijft het ontbindingsproces van vliegen, gassen en mummies. Zo neemt hij ons mee naar een schot in de hersenen wat op het oog zelfmoord is maar later moord blijkt, naar onvolledige ophangingen, verdrinkingsdood maar ook naar en man die niet werd gemist en bijna 2 jaar onopgemerkt in huis lag…
Ne het lezen van deze verhalen krijg je een andere kijk op de dood!
Ik zag de cover, de flaptekst en dit boek moest ik lezen! De dood, ook in mijn werkveld krijg ik met de dood te maken, in mijn vrije tijd kijk ik ook graag true crime dus dit boek kan niet uitblijven.
Philippe verteld eerst wat over zichzelf en hoe hij tot dit beroep is gekomen. De verhalen die hij beschrijft berusten op waarheden en om het een lopend verhaal te maken hier en daar bijgeschaafd en wat toegevoegd. Sommige verhalen met ongeloof gelezen, hoe kun je een moord bedoezelen.. ik snap het niet maar Philippe komt erachter wanneer dit zo is. Philippe refereert ook naar wetenschap en legt uit hoe autopsies in zijn werk gaan. Hij benoemt daarbij ook wat wel en niet kan bij bijvoorbeeld verstikking of ophanging.
Ik vond het heel interessant om te lezen en heb weer nieuwe dingen geleerd die ik nog niet wist!
Op zoek naar true crime met een vleugje achtergrond? Dan is dit boek echt een must read!
De doden vertellen is een boek vol onthullingen en waarheden die altijd aan het licht komen. Ook al ben je dood, je kunt alsnog jouw verhaal vertellen!