Advertentie

"Thuis bestaat uit alle mensen,
alle plaatsen en alle dingen waar je van houdt.
Je draagt het altijd bij je,
waar je ook bent "

 Deze mooie quote komt uit makkelijk lezen met Disney.
 Beauty and the Beast -  Gevangen in een boek.
 Geschreven door Jennifer Donnelly.

De tekst is opgemaakt in een dyslexie lettertype en sluit aan bij school.

Het verhaal begint in het klassieke verhaal dat je van Disney kent, wat echter anders is, is dat je leest hoe Belle en het Beest hun dagen vullen in het kasteel. Dat geeft het een leuke twist. Hoe verder je komt in het boek, hoe meer het verhaal op zichzelf gaat staan. Waar het boek begint met grappige en herkenbare punten krijgt het verder in het verhaal een spannende wending waarin je niet meer weet welke kant dit op zal gaan.

De zusjes Dood en Liefde sluiten samen een weddenschap af ; Als het Beest Belles liefde niet wint voordat het laatste blaadje gevallen is, blijft hij eeuwig een beest.

Om ervoor te zorgen dat Dood haar weddenschap zal winnen stuurt ze een betoverend boek  naar Belle toe. "de meeste zijn onschuldig, maar één of twee kunnen een beetje onhandelbaar zijn" had het Beest over betoverde boeken gezegd toen hij Belle zijn Bibliotheek schonk.

Als ik het beest kan temmen, dan lukt dat ook met een onhandelbaar boek, dacht Belle.
Ze ademde diep in en toen stapte ze in het verhaal.

Het verhaal speelt zich af in het magische Nooitmeer. Daar ontmoet Belle de gravin van de dode aarde en Henri, de hertog van dingen die voorbij zijn.

Belle ontmoet mensen vanuit verschillende werelddelen, woont feestjes en partijtjes bij en is diep onder de indruk van al die bijzondere mensen met hun interessante levens.

 Zoals altijd speelt Dood vals en daarom komt Liefde af en toe langs om Belle te waarschuwen voor de twee belangrijke regels van Nooitmeer : Eet niets en laat niets achter.

Bij ieder bezoek wordt de weg terug naar het kasteel steeds moeilijker terug te vinden.
Wanneer Belle bij haar laatste bezoek door de magie heen breekt en het ware Nooitmeer zich toont, volgt er een spannende terugkeer richting de toegangspoort naar het kasteel van Beest.
Kan Belle nog wel terug ?
Of blijft ze voor eeuwig gevangen in dit verhaal ?

Liefde en Dood speelden door.
Van lang, lang geleden tot in de eeuwigheid.

Reacties op: Mooie twist van het origineel

8
Beauty and the beast Gevangen in een boek - Jolanda Horsten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99
E-book prijsvergelijker