verrassend veelzijdig

Kate is een normaal tienermeisje met normale tienerproblemen. Op school heeft ze het prima naar haar zin, ze heeft fijne vrienden, wordt verliefd en is co-captain van een cheerleader-squad.
Daar kwam meteen mijn eerste crush de hoek om zetten want, hallo !! I love cheerleaders. Toch is Kate geen doorsnee meisje. Niemand weet dat Kate Morrinson een dubbelleven leidt. Ze is namelijk ook het meisje achter de wereldberoemde popster Skyler. En dat wil Kate graag zo houden. Maar aan het begin van het schooljaar duikt er plotseling iemand op die haar leven wil ruïneren. De anonieme stalker dreigt haar dierbaren iets aan te doen, tenzij Kate een reeks van onheilspellende opdrachten uitvoert.

Personages en schrijfstijl :
Ik moet eerlijk toegeven dat ik na de introductie van de stalker dacht: Oh, nee niet weer een stalker. Ik heb best veel young adults gelezen met dit onderwerp en ik wilde juist iets anders. Maar die angst bleek ongegrond te zijn want in mijn beleving was de stalker een groot deel van het verhaal een bijzaak.

Ik ging zo op in het veelzijdige tienerleven van Kate en haar perikelen dat ik soms even vergat dat zij naast studente ook een mega succesvolle popster is. Een die in de vakanties de wereld over reist om allerlei optredens te verzorgen. Hoewel Kate in haar privéleven het liefst buiten de spotlights verblijft heeft ze ook echt een nasty kantje. Dit heeft Manon heel sterk neergezet. De personages zijn heel goed uitgewerkt en je leert ze goed kennen.

Kate heeft fantastische vrienden om zich heen. En de spaanse uitspraken van Kate’s beste vriendin Cassie vond ik Hilarisch. Maar Kate’s broer Dean is absoluut een schatje. Hoe hij de melodramatische gebroken harten drama van Kate aanpakt... de beste broer ever !!

Maar laten we even terugkomen op die stalker.
Ik had vrij vroeg in de gaten wie de stalker uiteindelijk zou zijn maar wat een plottwist. Deze wending zag ik echt absoluut niet aankomen. De laatste hoofdstukken heb ik werkelijk ver-slon-den. Waar ik andere auteurs nog enigszins terughoudend en binnen de morele kaders vond blijven ging Manon voor mijn gevoel gewoon het randje over. And I love that !! Het is by far mijn favoriete boek van 2021.

Conclusie :
In de spotlights heeft verschillende topics zoals familie, vriendschap en liefde. Maar ook lef, geheimen, chantage en muziek. Een veelzijdig, afwisselend en uiteindelijk zenuwslopend verhaal over een doodgewoon tienermeisje dat niet bang is om haar hart te volgen.

Meer recensies van Natalie van der Steen