Sprookjesachtige romantasy

Bookdustfaerie Bookdustfaerie
22 mrt 2023

3.5 sterren - 3 sterren omdat ik het een leuk boek vond, maar ook niet meer dan dat. Het extra halfje omdat het einde een goede opzet was naar het tweede boek. Hopelijk voldoet het vervolg aan deze verwachtingen.

Het verhaal gaat over Evangeline Fox, een meisje met roségoudkleurige haren, wiens stiefzus gaat trouwen met Luc, Evangeline's enige ware liefde.
Wanhopig genoeg om het huwelijk tegen te houden en zichzelf te beschermen tegen een gebroken hart, sluit ze een deal met de charmante, maar verdorven Jacks, Prins der Harten. In ruil voor zijn hulp vraagt hij drie kussen, te geven aan een persoon en op een moment van zijn keuze.
Maar eens Evangeline's eerste kus gegeven is, ontdekt ze al snel dat deals sluiten met een onsterfelijk wezen een gevaarlijk iets kan zijn. De Prins der Harten wil meer van haar dan hij aanvankelijk liet blijken. Hij is iets met haar van plan, iets dat zal resulteren in een oneindig lang en gelukkig, of een hartverscheurende tragedie...

Dit boek werd ontzettend opgehemeld en ik was heel benieuwd naar dit verhaal. Na het uitlezen van dit boek moet ik eerlijk toegeven dat ik wat teleurgesteld ben. Ik had meer verwacht.
Maar er volgen nog twee boeken, en ik ben ervan overtuigd dat de spanning tussen Evangeline en Jacks goed zal worden uitgewerkt in het vervolg.

Het is een prima romantasy verhaal, de perfecte mix tussen romantiek en fantasie, maar verwacht je niet aan een ontknoping of goed uitgewerkt einde, het boek stopt redelijk abrupt en je kan niet anders dan verder lezen in het vervolg als je dit wil afsluiten.
Evangeline verandert van een jong en naïef meisje naar een sterke vrouw die niemand meer kan en wil vertrouwen, een innerlijke reis die Garber goed heeft uitgewerkt.
Het verhaal wordt enkel vanuit Evangeline's POV vertelt, wat de uitdieping van andere personages wat tegenwerkt en deze oppervlakkig blijven. Ik had heel graag een POV van Jacks of zelfs Marisol gehad.

Jacks blijft mysterieus, maar desondanks zien we ook hij verandert en zich open stelt naar Evangeline, en je kan niet anders dan hopen dat er meer van komt. Ik duim alvast.

Meer recensies van Bookdustfaerie