Ideaal voor fans van Bridgerton en Jane Austen!
Kitty Talbot wordt enkele weken voor haar huwelijk aan de kant gezet door haar verloofde. Een streep door haar rekening, en dat is vrij letterlijk te nemen, want ze had gehoopt met het fortuin van haar aanstaande de hoge schuldenberg die haar overleden ouders achterlieten te kunnen aflossen.
Als laatste redmiddel reist Kitty samen met haar zus Cecily naar Londen af, om deel te nemen aan een seizoen op de huwelijksmarkt, vastbesloten om terug te keren met een kersverse, maar vooral erg rijke echtgenoot. En dat lijkt haar nog te lukken ook, tot de oudere broer van haar eerste 'slachtoffer' lord Archibald de Lacy, de weledele lord James Radcliffe, haar plannen doorziet en haar op alle mogelijke manieren tegenwerkt, zelfs als ze zich op andere mogelijke kandidaten stort.
Deze fijne en grappige historische roman is niet wat ik er van verwacht had, en dat is zeer positief bedoeld. Ik bedoel, ik heb deze net niet op één dag uitgelezen. Ik moest gewoon weten hoe alles afliep.
Kitty is een doelbewuste jonge vrouw die weet wat ze wil, en er alles aan doet om het te krijgen. Dit brengt haar in zeer uiteenlopende situaties, maar telkens weer draait alles in haar voordeel uit. Het is verbluffend te zien hoe slim ze is en hoe ze iedereen rond haar vingers weet te draaien. Behalve lord Radcliffe dan. De ruzies en het ellenlange gekibbel... Heerlijk! Je voelt al meteen aan waar dit heen zal gaan.
Het verhaal is in meerdere POV geschreven, soms volgen we Kitty, dan weer Archie of James. Zo krijg je verschillende invalshoeken te zien en dat komt het verhaal alleen maar ten goede.
Hele vlotte schrijfstijl, erg fijne humor, verpakt in de wereld van baljurken en promenades en steelse blikken.