Mooie start van een avontuurlijke boekenserie

Bookish Lifestyle / Veronique Bookish Lifestyle / Veronique
5 mrt 2023

Het boek der veranderingen is het eerste deel van De Sterrensteen serie. Hierin volgen we Elfie, haar spirituele ouders en haar nieuwe buurjongen Mats. Elfie wil niet zijn zoals haar zweverige ouders, maar houdt juist van nuchterheid en wil later journalist worden en daardoor is ze altijd op zoek naar bijzondere nieuwsfeitjes. En terwijl ze op zoek gaat naar een primeur, wordt ze zelf onderdeel van een onderzoek samen met haar buurjongen Mats die altijd nieuwsgierig is.

Kinderen zullen dit een heerlijk avontuurlijk en spannend detectiveverhaal vinden en zich mogelijk kunnen identificeren met Elfie die zich schaamt voor haar ouders of met de nieuwsgierige buurjongen Mats. En ondertussen leren ze wat over spirituele zaken als handlezen, tarotkaarten, feestdagen van andere culturen en sterrenbeelden zonder dat het zweverig wordt. Achterin het boek kunnen ze ook nog zelf ontdekken welk sterrenbeeld ze zijn en wat dat betekent.

Ook de vormgeving van dit boek verdient aandacht; op de kleurrijke cover zie je hoe het huis van Elfie eruit zou kunnen zien en op de achterzijde haar ouders. Ook de vrolijke schutbladen geven een inkijkje binnen in het (tuin)huis. En ieder hoofdstuk begint ook met een toepasselijke afbeelding.

Kortom: een mooie start van een boekenserie die kinderen met een hang naar spanning en avontuur van de eerste tot de laatste pagina zal boeien.

Meer recensies van Bookish Lifestyle / Veronique