Advertentie

Camden Daniels komt na een voicemail van zijn dementerende vader terug naar zijn geboortestad Alba. Er zit echter niemand op Camden te wachten, omdat hij zes jaar geleden zonder zijn jongere broertje Sullivan terugkwam van een militaire missie. Iedereen geeft Camden namelijk de schuld van het overlijden van Sullivan. Camden ziet er enorm tegenop om naar huis te gaan, hij had besloten om nooit terug te gaan naar Alba om zo de pijn en het verdriet achter zich te kunnen laten. Bij terugkomst loopt hij al snel Willow Bradley, de weduwe van Sullivan, tegen het lijf. Haar heeft hij nooit kunnen vergeten. Lijken de gevoelens van Camden voor Sullivan wederzijds en durft Willow de echte waarheid aan te horen?

Rebecca Yarros heeft met De kleur van Colorado na De laatste brief haar tweede standalone op de boekplanken weten te leggen. Het verhaal draait in hoofdpersoon om Camden Daniels en Willow Bradley, echter maak je in het begin al kennis met een heleboel verschillende personages. Dit maakt het verhaal in het begin soms wat verwarrend, omdat je eerste de onderlinge relaties goed door moet hebben. Uiteindelijk voegen wel alle personages wat toe aan het verhaal. De kleur van Colorado is opgebouwd uit perspectiefwisselingen, het ene hoofdstuk is Camden aan het woord en het volgende hoofdstuk is Willow aan het woord. Hierdoor maak je als lezer niet alleen het hier en nu van het verhaal mee wanneer Camden terugkomt in het stadje Alba, maar word je door Camden en Willow ook meegenomen in het verleden in de jaren voor Camden zijn terugkomst. Hierdoor krijg je als lezer wat meer achtergrond informatie, al kabbelt de romantiek tussen Camden en Willow wel maar langzaam voort. Echte spanning kent het verhaal niet, net zoals de verschillende emoties die soms erg oppervlakkig zijn. Dat in tegenstelling tot haar vorige standalone waarin de emoties en diepgang ontzettend goed zijn.

In Rebecca Yarros haar vorige boek, De laatste brief, waren militaire missies een belangrijk thema. Zo ook in De kleur van Colorado. Daarnaast is Alzheimer een centraal staand thema, omdat de vader van Camden hiermee is gediagnosticeerd. Vanaf het moment dat dit ter sprake komt, en de hieruit voortvloeiende niet reanimeren verklaring die de vader van Camden graag wil, focust het verhaal zich hier heel erg op en treden Willow en Camden meer naar de achtergrond. Je merkt wel dat Rebecca Yarros Alzheimer in haar nabije omgeving heeft meegemaakt bij haar opa, aangezien de details rondom een persoon met Alzheimer goed zijn uitgewerkt.

Al met al een heerlijk verhaal van Rebecca Yarros waarin je wordt meegenomen in de verhalen en roddels van het stadje Alba. De spanning en diepgaande emoties zijn soms wat minder aanwezig dan we gewend zijn van Yarros, maar dat maakt het verhaal niet minder ontspannend om te lezen.

Reacties op: Pijn en verraad maar ook liefde en familie

80
De kleur van Colorado - Rebecca Yarros
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners