Advertentie

Nina Fleurie wordt eind jaren tachtig als een verwilderde tiener gevonden in de Franse Pyreneeën. Op dat moment is ze bezig met de voorbereidingen van de crematie van haar moeder. Ze wordt door de politie meegenomen naar de bewoonde wereld, waar ze uiteindelijk dertig jaar later een bestaan als succesvol kruidenarts heeft. Nina heeft echter nooit volledig kunnen aarden in de bewoonde wereld en aan haar jeugd een sterke verbondenheid met de natuur overgehouden. Wanneer haar tweelingzus Théa Wanders plots in haar leven opduikt, krijgt het leven van Nina een andere wending. Samen gaan ze op zoek naar hun verleden en komen zo achter nooit onthulde geheimen. Wanneer Théa op een gegeven moment zomaar van de aardbodem is verdwenen lijkt het hek van de dam.

Het bloemenmeisje is na Vrij uitzicht en Het dossier de derde thriller van Anya Niewierra. Vanaf de eerste bladzijde zit je meteen goed in het verhaal en wordt de spanning opgevoerd. Er ontstaan heel veel vragen over het leven van Nina die gedurende het verhaal beantwoord worden. De spanning die in het begin van het verhaal ontstaat, is helaas maar van korte duur. Er ontstaat meer een mysterieuze spanning door het bijzondere leven wat Nina als jeugd heeft gehad en door de dingen waar Nina en haar tweelingzus Théa langzamerhand achter komen.

Anya Niewierra heeft daarnaast een bijzondere manier van schrijven. Ze heeft een enorme beeldende manier van schrijven, waardoor je je als lezer helemaal kunt inleven in de verschillende plekken waar het verhaal zich afspeelt. Verder is Nina Fleurie een bijzonder personage. Als meisje groeide ze alleen met haar moeder op, op een afgelegen plek in de Pyreneeën. Ze kreeg geen moederlijke liefde maar liet zich omarmen door de wind waardoor ze liefde en warmte ontving. Als lezer wil je Nina af en toe gewoon een knuffel geven, om te laten weten dat je er voor haar bent. Dat Anya Niewierra je dit gevoel als lezer kan geven vind ik enorm krachtig.

Ondanks dat de spanning en gruwelijkheden van een thriller niet altijd op de voorgrond staan, zie je als lezer de ontknoping van het verhaal niet helemaal aankomen. Het wat voortkabbelende middenstuk van het verhaal wordt op deze manier goed gemaakt.

Al met al een goed verhaal waarin de verwachting als lezer aan het begin van het boek misschien anders zullen zijn dan wanneer je het boek na de laatste bladzijde dichtklapt. De beeldende manier van schrijven waardoor de sfeer bijna tastbaar is en het personage Nina Fleurie maken echter veel goed.

Reacties op: Nina Fleurie en de tastbare sfeer van de Franse Pyreneeën

167
Het bloemenmeisje - Anya Niewierra
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker