Advertentie

Linda van Rijn heeft met Zoutelande haar negende winter thriller op de boekenplanken laten verschijnen. Een echte winter thriller is het niet, sneeuw of overwinteren in het Caribisch gebied zijn niet het achtergrond decor van dit boek. Het is meer een herfst thriller waarin Eline samen met haar twee vriendinnen, Lydia en Sascha, afreist naar Zoutelande aan de Zeeuwse kust. Hier genieten ze van strandwandelingen en gezellige avonden met wijn en een open haard. De meiden verblijven een aantal dagen in de strandtent van Lydia en haar man Gert, echter voelt Eline vanaf het begin al aan dat er iets niet helemaal pluis is.

Linda van Rijn weet in elke thriller haar lezers in een relatief kort verhaal te boeien van begin tot eind. Dat is haar in Zoutelande wederom gelukt. De vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat je het verhaal makkelijk wegleest en eigenlijk niet meer wil wegleggen.

De hoofdpersonen worden goed beschreven, waardoor de onderlinge relaties snel duidelijk worden. Zoutelande begint echter helemaal niet als een thriller, wat in de meeste andere verhalen van Linda van Rijn wel zo is. In eerste instantie staat de vakantie van de drie vriendinnen centraal. Ze zitten heerlijk in de strandtent bij het haardvuur en maken lange wandelingen op het strand waarin ze eindelijk weer eens kunnen bijpraten. Linda van Rijn weet dit zo te schrijven dat je je als lezer goed kunt inleven in de situatie. Je kunt hierdoor rustig in het verhaal komen. Dat er iets niet helemaal klopt wordt echter wel al snel duidelijk.

De plotse wending van de sfeer door een verdrinking op het strand zorgt ervoor dat je als lezer meteen beet gegrepen wordt door het verhaal. Speculaties over wie de dader is kunnen beginnen. In de meeste thrillers van Linda van Rijn is de dader vaak vrij voor de hand liggend, dat is in Zoutelande niet het geval. Van Rijn weet het verhaal zo’n opbouwende spanning te geven dat de moord gepleegd kan zijn door verschillende personen. Hierdoor word je op het verkeerde been gezet. Dit resulteert erin dat je alleen maar wilt blijven doorlezen. Pas aan het einde van het verhaal wordt de moordenaar bekend. De puzzelstukjes vallen op zijn plek, maar de vakantie van de drie vriendinnen is niet verlopen zoals ze van tevoren hadden bedacht.

Al met al een heerlijk boek voor tussendoor, op het strand onder de winterzon op vakantie of met een kop thee op de bank onder een dekentje. Zeker de moeite waard om te lezen en een van de betere boeken van Linda van Rijn.

Reacties op: Strandwandelingen, chocomel bij de open haard en 1 moordenaar!

112
Zoutelande - Linda van Rijn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker