Blinde drift

31 december 2020
Review 87#
!Waarschuwing: Spoilers en ongezouten meningen!

Samenvatting van het verhaal:
In 1998 had de hoogzwangere moeder van Jack, Joy en Merry autopech en heeft hen achter gelaten in de auto op een vluchtstrook. Ze beloofde terug te komen, maar ze heeft haar belofte nooit waargemaakt. Dagenlang is de politie op zoek geweest naar hun moeder en hun vader raakte langzaamaan zijn verstand kwijt. Uiteindelijk komt de politie langs om het slechte nieuws te vertellen, hun moeder is vermoord. 3 jaar later staan de kinderen er alleen voor en zorgen voor zichzelf. Hun vader is op een dag van huis gegaan en nooit teruggekomen. Gelukkig weet Jack hem en zijn zusjes te onderhouden door in te breken in huizen van mensen die voor een tijdje van huis zijn. Op een dag breekt hij in het huis van Adam en Catherine While waar hij een speciaal mes vindt, hetzelfde mes dat zijn moeder heeft vermoord. Vol overtuiging laat hij zich oppakken door de politie en wilt een deal met ze sluiten. In ruil voor het kwijtschelden van zijn inbraken, geeft hij ze informatie over de moordenaar Adam. Inspecteur Marvel gaat akkoord en onderzoekt Adam While. Hij komt erachter dat 3 jaar geleden Adam in de buurt van de vindplaats van het lijk was, geschrapt was als verdachte, zijn eerste vrouw Angela bij hem weg was gegaan en dat hij een mes heeft dat identiek is aan het moordwapen. Marvel gaat op zoek naar de maker van het mes en door het inzetten van Jack ’s inbrekerskunsten, komen ze erachter dat Adam vlak na de moord een bestelling bij de messenmaker heeft gedaan om een reproductie van het moordwapen te maken. Nu Marvel genoeg bewijs heeft, laat hij zoals afgesproken Jack vrij. Hij is nog maar net uit het politiebureau, wanneer een hysterische Catherine aan komt rijden en smeekt om zijn hulp. Als hij in de auto stapt, wordt hij geconfronteerd met Adam die op de achterbank tevoorschijn komt en een mes op zijn keel houd. In de nog steeds rijdende auto ontstaat een gevecht en Jack weet Adam te overmeesteren. Ze komen uit op de vluchtstrook waar Jack zijn moeder voor het laatst heeft gezien. Hij vertelt Catherine wat er die dag is gebeurd en Adam bekend. Jack stapt daarna uit en gaat verder met zijn leven. Catherine zet haar gedachte op nul en rijd verder met een bloedende Adam op de achterbank.

Meningen, gedachtes enz.:
- Of mijn brein ging een eigen leven leiden of het achterkantje van het boek heeft mij misleid. Voordat ik aan het boek begon, dacht ik namelijk dat het verhaal ging over een moeder die haar kinderen had achtergelaten langs een verlaten weg. 3 jaar later zitten de kinderen nog steeds te wachten op de moeder en weten op wonderbaarlijke wijze te overleven (eigen voedsel jagen, drinken uit een rivier enz.) Denk dat mijn brein meer creëerde, dan dat er aan de hand was.
- Hoe meer ik las van het boek, hoe meer het dom en cliché overkwam. Er was niks bijzonders in het verhaal, het was al snel overduidelijk wie het had gedaan en heel frustrerend dat de politie er zo lang voor nodig had om eindelijk het licht te zien. Hoe meer ik las, hoe slechter het werd.
- Het was heel makkelijk om het boek weg te leggen en het gewoon niet te lezen. Boek zette me niet aan tot nadenken, vond het niet spannend en op een gegeven moment wilde ik het gewoon achter de rug hebben.
- Vraag me alleen af wat er met Catherine en Adam is gebeurd. Het laatste wat je van ze leest is dat Catherine met een blik op oneindig is gaan rijden.

Conclusie:
-Voldeed niet aan verwachtingen.
-Voorspelbaar.
-Het boek was een sleur om te lezen.
-Ik geef het boek 2 sterren.

Cheen

Meer recensies van