Lockdown

05 april 2021
Review 92#
!Waarschuwing: Spoilers en ongezouten meningen!
Samenvatting van het verhaal:
London is het epicentrum van een wereldwijde pandemie en de stad is volledig in lockdown. Het dodelijke virus heeft al duizenden mensen het leven gekost en als dat nog niet genoeg is, worden de botten van een kind op een werkplaats gevonden. Rechercheur Jack MacNeil heeft ontslag genomen, zit middenin een scheiding en krijgt de eer om deze zaak op zijn laatste dag optelossen. Gelukkig helpt zijn nieuwe vriendin dokter Amy Wu in de moordzaak en weet hem te vertellen dat het om een Chinees meisje gaat met een ernstige hazenlip. Wanneer zijn zoon na een kort ziekbed overlijd, wilt hij koste wat kost deze zaak oplossen om zo zijn rouw te verwerken. Hij komt erachter dat het meisje een genetisch gemanipuleerd virus droeg dat de bron was van de hele pandemie. Een virus die onder leiding van dokter Roger Blume van het pandemietaskforce de wereld in is gegooid om zo miljarden te verdienen aan vaccins. Wanneer Jack erachter komt dat Blume Amy heeft ontvoerd, racet hij naar het reuzenrad waar hij de confrontatie aangaat met Blume. Uiteindelijk is Blume van het reuzenrad gevallen en is Jack weer met Amy herenigt.
Meningen, gedachtes enz.:
- Heb dit boek bij de vriendenloterij bingo gewonnen en ze hadden me per ongeluk 2 exemplaren gestuurd, o wat erg (sarcasme overload.)
- Aan de ene kant een goed boek om te lezen tijdens de pandemie, maar aan de andere kant best deprimerend om te lezen tijdens de pandemie.
- De lugubere undergroundkunst was een prima idee op zichzelf voor een thriller.
- Vond het geweldig dat niemand veilig was in dit boek. Je leest heel vaak dat maar een paar mensen dood gaan of dat mensen een beetje gewond raken. Maar hierin was het dat een hoop personages stierven of erg gewond raakten, niemand werd gespaard.
- De hoofdpersoon maakt keer op keer dezelfde fout: Hij negeert zijn telefoon/voicemail. Je zou toch denken dat toen hij z’n telefoon negeerde en dat drastische gevolgen had, dat hij er wel van zou leren om herhaling te voorkomen.
- Ik weet dat dit boek geschreven is voordat de pandemie uitbrak in de echte wereld en het zit daarom vol met giswerk over hoe een pandemie eruit zou zien. Al dat giswerk komt gewoon niet overeen met de werkelijkheid en ik zat de hele tijd mijn hoofd te schudden. Dit soort boeken hebben voor mij persoonlijk geen waarde meer, zonde want ik genood er vroeger wel van.
- Had graag nog een proloog willen zien, maar ik denk dat de laatste regel van het boek, dat Jack een kriebeling in zijn neus en rauwheid in zijn keel had, genoeg zegt.
- Ik had dit boek een ster meer gegeven, als ik het voor de pandemie had gelezen.
Conclusie:
- De ideeën over een pandemie komen niet overeen met de werkelijkheid/gedateerd.
- Domme hoofdpersoon.
- Ik geef het boek 3 sterren.
Cheen
!Waarschuwing: Spoilers en ongezouten meningen!
Samenvatting van het verhaal:
Meningen, gedachtes enz.:
Conclusie:
- Domme hoofdpersoon.
- Ik geef het boek 3 sterren.
Cheen