Nieuwe favoriete schrijfster gevonden
Waar gaat het boek over:
Voor de 31-jarige boekenwurm Chloe komt een langgekoesterde droom uit. Ze vertrekt in haar eentje naar Parijs, zonder haar verloofde Peter, om in de voetsporen te treden van haar geliefde schrijver Hemingway. Haar zorgvuldig uitgestippelde reis valt in duigen als ze de Franse schrijver en bouquiniste Guillaume ontmoet en hij haar zijn wereld laat zien. Maar dan staat Peter voor haar neus met een verrassing en komt Chloe voor een moeilijke keuze te staan… Gelukkig krijgt ze onvoorwaardelijke steun van haar nieuwverworven vriendinnen. Sofia, een New Yorkse met een liefde voor bakken, runt een delicatessenwinkel in Montmartre, maar worstelt met haar verleden waardoor het heden op losse schroeven komt te staan; en de bloedmooie Lizzy, die San Francisco achter zich heeft gelaten om in Parijs een wereldberoemde muze te worden, wat nog niet zo gemakkelijk blijkt. Met Parijs als decor beginnen de vrouwen aan hun zoektocht naar liefde, vriendschap en durven zijn wie je werkelijk bent.
Mijn mening:
Ik heb een nieuwe favoriete schrijfster! Na Mirjams novelle De citroen op de taart was ik al fan en dat blijkt geen toevalstreffer te zijn geweest.
Bestemming Parijs is een roman zoals een roman hoort te zijn. Het bevat alles wat je van een roman verwacht.
Mirjam heeft een hele fijne schrijfstijl. Ze zet de personages goed neer en je hebt een duidelijk beeld van alle drie de meiden.
Door de beeldende schrijfstijl waan je je in Parijs en kan je bijna de heerlijke gerechten proeven.
Het verhaal bevat humor, maar ook verdrietige elementen.
Wat moet ik er nog meer over zeggen? Ik heb er enorm van genoten, kan niet wachten op deel 2 en 3 en ik heb er een favoriete schrijfster bij!