De jungle in op zoek naar jezelf

Babs gaat tegen haar wil op spirituele retraite in de jungle: de horror! Zowel voor haar als voor mij. Gelukkig hoef ik niet, haha. In de jungle moet Babs nieuwe inspiratie opdoen voor haar boeken, want haar boeken zijn steeds weer hetzelfde met dezelfde soort man die perfect is. En dat is hij ook voor Babs, de perfecte man heeft zij voor zichzelf gecreëerd en die gebruikt ze in haar boeken. Als ze dan aankomt in de hel op aarde ontmoet ze de perfecte man. Daar staat hij: de man die ze zelf gecreëerd heeft, alsof hij zo uit haar boek is komen lopen. Nou dat moet dan wel de perfecte man zijn. Die moet ze aan de haak slaan. Maar dat is niet zo makkelijk en vanzelfsprekend als je denkt.
Ook het vinden van zichzelf heeft wat voeten in de aarde. Waarom gaan haar gedachten steeds naar haar moeder en haar jeugd? Volgens de spirituele begeleider geeft het universum niet zomaar deze aanwijzingen. En daar komt Babs gedurende de week ook achter. Durft zij eindelijk haar ware gevoelens onder ogen te zien.
Zoals we gewend zijn heeft dit boek ook weer de nodige humor en weet Marijke mij aan het lachen te krijgen. Maar er is ook zeker een andere laag aanwezig. Het is niet alleen maar lachen, gieren, brullen, maar ook het vinden van jezelf, rouw, vriendschap, spiritualiteit en af en toe een traan.
Een vermakelijk verhaal vol humor met een serieuze ondertoon.
Ik heb het e-book gelezen, maar het fysieke boek is vanaf 10 juni verkrijgbaar. Je kan ook naar de boekpresentatie in Den Bosch op deze datum!

Meer recensies van Christien Heinen