Wat een weg heeft Olivier afgelegd!

Christien Heinen Christien Heinen
23 mrt 2026

Hierboven kun je al lezen waar het boek over gaat, dus dat hoef ik niet nogmaals te vertellen. Maar ik kan wel vertellen over het doorzettingsvermogen van Olivier. Want dat moet je toch echt wel hebben! Daar heb je in het vorige boek, Kampioen 2.0 al van alles over kunnen lezen. Lopen met een prothese is namelijk niet zo makkelijk en pijnloos als je misschien denkt. (Ik weet dit ook uit eigen ervaring van mijn moeder die ook met een prothese loopt). En dan het omgaan met het verlies van zijn been, op hoog niveau topsport beoefenen en alle hobbels die daarbij horen.
Je leest het allemaal in deze twee boeken. In dit nieuwe deel lees je over de weg naar de Paralympische Spelen in Parijs.
Wat een ongelooflijke weg heeft Olivier afgelegd om bij die gouden medaille te komen. Het enige dat je kan doen is daar een enorm respect voor hebben. En dat heb ik voor alle topsporters, maar met een beperking en de tegenslag die Olivier ook nog eens op zijn pad kwam, heb ik dat voor hem nog een stukje meer.
Het boek leest heerlijk weg, het had van mij zelfs nog wel wat langer mogen zijn.
En op het eind rijst dan toch de vraag of we Olivier over twee jaar op de Paralympisch Spelen van Los Angeles gaan zien. Ik ben benieuwd!
Kinderen gaan dit een ongelooflijk inspirerend verhaal vinden. En als je Olivier dan laat komen als spreker dan gaat dat helemaal aanspreken en inspireren!

Meer recensies van Christien Heinen