Cold case

cindy2010 20 juni 2025
Ik mocht dit boek lezen voor de leesclub De Boekenreizigers, o.l.v. Erna Eikhoudt.

Op de cover zien we donkere wolken, een grasveld en geen ziel te bekennen. Een mysterieuze cover.

Marja West verdiept zich in dit boek over de verdwijning van Willeke Dost, een 15jarig meisje die in 1992 spoorloos verdween. Het meisje woonde in een pleeggezin.
Er is met man en macht en verschillende instanties gezocht naar Willeke, uiteenlopende getuigenissen zijn de revue gepasseerd maar het meisje is tot op heden nog niet gevonden.
De auteur kon zich wel in het verhaal van Willeke vinden omdat ze ook een tijdje verdwenen is.
Het verhaal deed me denken aan cold case zaken die met alle middelen soms tot een goed einde worden gebracht. Er worden heel veel theorieën naar voren geschoven, is ze echt weggelopen samen met een jongen, in de prostitutie gegaan…
Dit was echt een heel ander genre dat ik normaal las.
Het verhaal op zich is heel goed geschreven, er zitten brieven enzo ook in het boek zodat je een beter zicht krijgt. De auteur heeft heel wat opzoekwerk gedaan om toch tot een doorbraak te geraken maar het is haar momenteel jammer genoeg niet gelukt.
Ik hoop dat er in de loop van de jaren toch nog ergens een aanwijzing of iemand die wroeging krijgt boven komt zodat haar familie toch te weten komen of ze nog leeft en niet gevonden wil worden of dat ze ergens dood ligt.

Meer recensies van cindy2010