speels, warm en vol avontuur
Ken jij Pippi Langkous? van Astrid Lindgren (Luxe Gouden Boek) kreeg ik van de eigenaresse van mijn vaste boekenwinkeltje, waar ik al jaren kom. Ze gaf het me omdat ik in het ecodorpje Bolderburen woon, vernoemd naar het dorp uit de boeken van Astrid Lindgren. Een mooier eerbetoon aan één van mijn favoriete jeugdauteur kan bijna niet.
Als kind las ik alles van Lindgren, maar Pippi Langkous had altijd een extra plekje: het zelfstandige, onverschrokken meisje dat álles kon en nooit bang was om haar eigen weg te gaan. In dit luxe gouden boekje komt precies die geest weer terug. Het is speels, warm en vol avontuur en het herinnert je eraan hoe verbeelding een kind onoverwinnelijk kan maken.
Extra bijzonder: dit boekje steunt Save the Children, waardoor het niet alleen nostalgie brengt, maar ook écht iets goeds doet.
Een klein boek met een groot hart. En voor mij: een cadeautje met een gouden randje.